Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Χανίων το οποίο σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι υπάλληλοι δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα χωρίς ρεπό και με απλήρωτες υπερωρίες ενω προειδοποίησαν για μελλοντικούς “ελέγχους”.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο:

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Χανίων εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά στους συναδέλφους που και φέτος ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών καλούνταν να δουλέψουν εξαντλητικά ωράρια, 10ωρα και 12ωρα χωρίς ρεπό και με απλήρωτες υπερωρίες.

Υπενθυμίζουμε και κατόπιν καταγγελιών, ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι η υπερωρία πληρώνεται σύμφωνα και με την εργατική νομοθεσία.

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο, να γίνουν δραστήρια μέλη, να οργανώσουμε τον αγώνα συλλογικά έτσι και μόνο έτσι θα σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία, ο φόβος, να παλέψουμε για το δικαίωμά  στην εργασία με δικαιώματα, με σταθερό ωράριο, μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, ανάπαυση τις Κυριακές.

Προειδοποιούμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι από το σωματείο και την επιθεώρηση εργασίας σε χώρους δουλειάς για να εξακριβωθούν τυχόν παραβάσεις.     

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook