«Γνωρίζουμε ότι η επόμενη περίοδος, ειδικά ο χειμώνας που έρχεται 2011 – 2012 θα είναι ο δυσκολότερος χειμώνας σε σχέση με το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την ανεργία», τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση της Έκθεσης του ΟΟΣΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι «με τα λεγόμενα του ο κ. Gurria επιβεβαιώνει αυτό που εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, παράλληλα όμως έχουμε μία καινούρια προοπτική που δημιουργεί ελπίδα για τα αποτελέσματα της επόμενης ημέρας. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε πολύ σύντομα σε διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Βρισκόμαστε σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια σύμφωνα με τη zougla.gr, ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε σε μία «από τις μεγάλες» όπως είπε «αλλαγές που έγινε, μετά από είκοσι χρόνια, μόλις το 2010 και αφορά το ασφαλιστικό μας σύστημα. Όποτε άνοιξε η συζήτηση για το μεγάλο αυτό θέμα έκλεισε με ένα τρόπο θα έλεγε κανείς όχι αποτελεσματικό.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χωράς μας και έχουμε βάλει στέρεες βάσεις έτσι ώστε να έχουμε ένα σύστημα βιώσιμο και δίκαιο όχι μόνο για τις σημερινές γενιές άλλα και για τις επόμενες. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση όμως συνεχίζεται γιατί η ολοκλήρωση της συνεπάγεται συνεχή παρακολούθηση έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι πόροι αλλά και η καλύτερη παροχή υπηρεσιών από την πλευρά των ασφαλιστικών ταμείων».

«Πρέπει να κάνουμε πολλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε όμως ότι με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, και συνέχισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook