Τα Χανιά είναι ένας από τους φθηνότερους προορισμούς διακοπών στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2017, σύμφωνα με έρευνα της hoppa.com, ενώ και η Αθήνα βρίσκεται στη μέση της κατάταξης προορισμών από όλο τον κόσμο που αξιολογήθηκαν από τον ακριβότερο ως τον φθηνότερο βάσει του κόστους διακοπών ανά ημέρα.

Ειδικότερα, τα Χανιά βρίσκονται στην θέση 68 της κατάταξης, ανάμεσα σε 84 προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών από όλο τον κόσμο, που αξιολογήθηκαν σύμφωνα με το κόστος διακοπών από τον ακριβότερο προς τον φθηνότερο. Το κόστος αυτό συμπεριλαμβάνει τη μέση τιμή διαμονής σε ξενοδοχείο, το κόστος φαγητού και ποτού, τις μεταφορές με ταξί και τη διασκέδαση ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση. Το μέσο κόστος των Χανίων ανέρχεται σε 54,81 λίρες. 

Η Αθήνα βρίσκεται στο μέσο περίπου της κατάταξης, στη θέση 37, με το μέσο κόστος διακοπών να ανέρχεται σε 76,93 λίρες ανά διανυκτέρευση. 
Ακριβότερος προορισμός στον κόσμο είναι η Ζυρίχη, με μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση σε 170,43 λίρες, και φθηνότερος η Σόφια με 38,21 λίρες.

Σε επιμέρους κατηγορίες υπηρεσιών, ο ακριβότερος προορισμός όσον αφορά τις τιμές ξενοδοχείων είναι η Νέα Υόρκη, με το μέσο κόστος να ανέρχεται σε 183,73 λίρες τη βραδιά. Στον αντίποδα βρίσκεται η Sunny Beach της Βουλγαρίας με κόστος μόλις 37,36 λίρες.

Ο προορισμός με το χαμηλότερο κόστος γεύματος (3 πιάτα) για 2 άτομα σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας είναι η Αττάλεια ενώ, αντίθετα, στο Ντουμπάι ένα μπουκάλι κρασί στοιχίζει 30,64 λίρες. Τα κοκτέιλ στο Μπαχρέιν κοστίζουν έως 18,06 λίρες ενώ στη Μανίλα 38 πένες!

Στο κόστος των μεταφορών με ταξί, η Ζυρίχη είναι η ακριβότερη (16,20 λίρες) ενώ το Κάιρο το φθηνότερο (89 πένες ανά απόσταση 3 χλμ.).

Επιπλέον, στη νέα κατηγορία κόστους που εισήγαγε για το 2017 η hoppa.com, και αφορά την περιήγηση στην όλη με τουριστικό λεωφορείο, το Κίεβο είναι η φθηνότερη πόλη (7,50 λίρες) ενώ το Ντουμπάι η ακριβότερη (54,50 λίρες). 

Στην επίσης νέα κατηγορία που αφορά τις δημοφιλέστερες ατραξιόν, βάσει κόστους εισιτηρίου ή ημερήσιου πάσου, τα Universal Studios της Φλόριντα κοστίζουν 127 λίρες κατ’ άτομο ενώ αντίθετα το Μεγάλο Ανάκτορο της Μπανγκόγκ έχει είσοδο 11,38 λίρες.
H Aθήνα, βάσει του κόστους που έχει για τον επισκέπτη το εισιτήριο εισόδου σε πολλαπλούς αρχαιολογικούς χώρους (25,72 λίρες), βρίσκεται στην 26η θέση της κατάταξης με τα συνολικά 42 αξιοθέατα από όλο τον κόσμο, αποτελώντας και σε αυτή την κατηγορία προσιτή επιλογή διακοπών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook