Περισσότεροι από 280 ιερείς της μητρόπολης Πατρών συμμετείχαν στην αρχιερατική συνάντηση που έγινε στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, με σκοπό να ενημερωθούν από στελέχη της Αστυνομίας, για το πώς μπορούν να προστατευθούν από επίδοξους απατεώνες.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, με δεδομένο ότι στο πρόσφατο παρελθόν ιερείς έπεσαν θύματα απατεώνων, οι οποίοι τους απέσπασαν χρήματα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις ιερέα και πολιτών, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απατεώνων. Ειδικά, όσον αφορά στην περίπτωση των ιερέων, απατεώνες τους τηλεφωνούσαν, προφασιζόμενοι πως ήταν ανώτεροι κληρικοί και τους αποσπούσαν χρήματα για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους, στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε άλλες περιπτώσεις, απατεώνες εμφανίζονταν, είτε ως εφοριακοί, είτε ως τραπεζικοί υπάλληλοι και αποσπούσαν χρηματικά ποσά από ιερείς, με την αιτιολογία πως επίκειται «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να προστατεύσουν τις οικονομίες τους.

Ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία, «για τη σημαντική προσφορά της και την άψογη συνεργασία που υπάρχει», ενώ στην συνέχεια μίλησε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσόλκας, «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και ιερείς, οι οποίοι πείστηκαν στις παροτρύνσεις ψευδών γεγονότων ως αληθινών, δίνοντας χρήματα», προσθέτοντας ταυτόχρονα, «ότι η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει πολλές περιπτώσεις απάτης και να συλλάβει τους δράστες».

Επίσης, ο Φώτης Τσόλκας τόνισε, ότι «η Αστυνομία έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην πρόληψη της νέας αυτής μορφής εγκληματικότητας, με συνεχείς συμβουλές, παραινέσεις και οδηγίες προς τους πολίτες». Όσον αφορά την σημερινή συνάντηση, τόνισε ότι «ενημερώνουμε τους ιερείς, για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, ώστε να είναι σε θέση να προστατέψουν την προσωπικότητά τους και την περιουσία τους».

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook