Ζημιές στο κτίριο, στα δίκτυα και σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Δημοτικού Σχολείου Πουρίου, προξένησε ο ισχυρός κεραυνός ο οποίος έπληξε την περιοχή χθες Τετάρτη το βράδυ, προκαλώντας παράλληλα διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλο τμήμα του χωριού.

Το σχολείο, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, δεν λειτούργησε σήμερα και δεν θα λειτουργήσει ούτε αύριο Παρασκευή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας από Μηχανικό και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου, τον κεραυνό “τράβηξε” το αλεξικέραυνο του σχολείου, το οποίο υπέστη ζημιές στην τοιχοποιία, στον ηλεκτρολογικό πίνακα και σε αίθουσες. Σήμερα, αλλά και αύριο Παρασκευή το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Πουρίου δεν θα λειτουργήσουν.

Επίσης, ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Κοντογιώργος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, επισκέφθηκαν την περιοχή που χτυπήθηκε από τον ισχυρό κεραυνό, ο οποίος διέλυσε το αλεξικέραυνο, προκάλεσε αποκόλληση πλακών από το δάπεδο του αυλόγυρου του σχολείου και αποκόλληση ορισμένων σοβάδων από τοίχους.

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης πραγματοποιήθηκε άμεσα και απομένει η καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών σε ηλεκτρολογικά δίκτυα και εξοπλισμό καθώς και σε ηλεκτρονικές συσκευές στο σχολείο ώστε τη Δευτέρα να επαναλειτουργήσει.

taxydromos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook