Στο τμήμα προσήλθε, το απόγευμα της Παρασκευής η νεαρή γυναίκα που φέρεται να εγκατάλειψε τα τρία κοριτσάκια της, αφήνοντάς τα να περιφέρονται στους δρόμους της πόλης, μετά από επίμονες προσπάθειες του διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Πατρών.

Η μητέρα των τριών παιδιών οδηγήθηκε, λίγη ώρα αργότερα στην Ασφάλεια της Πάτρας, όπου οι αστυνομικοί της ζητούν απαντήσεις για την πρωτοφανή της πράξη να εγκαταλείψει τα τρία κοριτσάκια της.

Πληροφορίες κάνουν λόγο, πως 21χρονη αρχικά είχε αρνηθεί να μεταβεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών επειδή φοβόταν μην «μπλέξει» επειδή δεν είχε χαρτιά. Τελικά όμως συμφώνησε.

Η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με την εντολή που έδωσε ο Άρειος Πάγος να διεξαχθεί κατεπείγουσα έρευνα  για το θέμα των εγκαταλελειμμένων ανηλίκων, εντολή η οποία παρελήφθη από τον Εισαγγελέα Πατρών.

“Δώστε τα για υιοθεσία! Ζω ένα μεγάλο έρωτα!”

Σε επικοινωνία που είχε με τις Αρχές η 21χρονη μητέρα φέρεται να δήλωσε: «Δώστε τα για υιοθεσία! Ζω ένα μεγάλο έρωτα».

Νωρίτερα συνοδεία του δικηγόρου του παρουσιάστηκε, σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών αυτοβούλως ο πατέρας των τριών κοριτσιών που βρέθηκαν την Κυριακή σε δρόμο της Πάτρας.

Ο 27χρονος, αλβανικής υπηκοότητας ζει μόνιμα στα Λεχαινά και ισχυρίζεται πως δεν εγκατέλειψε τα παιδιά, αλλά τα πήγε στην Πάτρα για να τα αφήσει στη μητέρα της 21χρονης γυναίκας του, ώστε να της ασκήσει πίεση για να επιστρέψει στο σπίτι τους,  καθώς τον έχει εγκαταλείψει για άλλον άνδρα.

Η γιαγιά επικοινώνησε με την κόρη της, η οποία φέρεται να εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο, για να πάρει τα παιδιά της. Η μητέρα έφτασε στην Πάτρα, πήρε τα παιδιά της και τα εγκατέλειψε στο σημείο όπου εντοπίστηκαν την Κυριακή.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε με τις Αρχές η γυναίκα φέρεται να τους απάντησε: «Δώστε τα για υιοθεσία! Ζω ένα μεγάλο έρωτα».

Το ζευγάρι εκτός από τα τρία κορίτσια, 2,5 και 1,5 ετών και το 5 μηνών βρέφος, έχουν ακόμα ένα αγόρι, το οποίο βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του.

Ο 27χρονος συνελήφθη και κρατείται για παράνομη διαμονή στη χώρα και λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, θα σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Τα τρία κοριτσάκια φιλοξενούνται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών και την ευθύνη για την τύχη τους έχει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Από την πρώτη στιγμή δεκάδες κόσμου επικοινώνησαν με το νοσοκομείο προσφέροντας φιλοξενία στα παιδιά ή ακόμα και ζητώντας να τα υιοθετήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook