Οι επώνυμοι κοσμηματοπώλες που έπαιρναν τα κλοπιμαία – Τα εκατομμύρια που βρέθηκαν σε θυρίδες – Η χλιδάτη ζωή του Αγγλούπα στις φυλακές

Ένα δαιδαλώδες δίκτυο που “ζούσε” από εκατομμύρια “μαύρου” χρήματος και απλωνόταν από τους τσιγγάνικους οικισμούς της Δυτικής Αττικής μέχρι τις βίλες των βορείων και των νοτίων προαστίων με εμπλεκόμενους πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας αποκαλύπτεται μετά το “ξεδόντιασμα” της μαφίας των Ρομά. Εμπόριο πολύτιμων λίθων, κοσμημάτων, ρολογιών και χρυσού μέσω πέντε μεγάλων κοσμηματοπωλών με πελατολόγιο τη μισή κοσμική Αθήνα, τοκογλυφίες σε όλη τη χώρα, εμπλοκή αξιωματικών της Αστυνομίας που σκανδαλωδώς παρέμεναν σε καίρια πόστα χωρίς να παράγουν έργο, τροφοδοτούνταν από τις δύο μεγάλες τσιγγάνικες φαμίλιες που εκτιμάται ότι είχαν αδειάσει περισσότερες από 2000 βίλες και επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια. 

Μέχρι στιγμής έχουν ανοιχτεί μόνο επτά θυρίδες και έχουν βρεθεί κοσμήματα που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πιστόλια, εκατοντάδες ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας, ενώ στο κατάστημα γνωστού κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων βρέθηκαν ρολόγια και κοσμήματα που είχαν αρπάξει οι διαβόητοι “ροζ πάνθηρες” πριν από οκτώ χρόνια. 

Την ίδια ώρα, οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν. Οι τρεις αρχηγοί των Ρομά απειλούν αστυνομικούς και εισαγγελείς με αντίποινα, γνωστοί κοσμηματοπώλες προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και παραστατικά προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την προέλευση των εμπορευμάτων τους ενώ ένα από τα ηχηρά ονόματα της κοσμικής Αθήνας, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας που συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο κατάστημα της Χίου, μετά τις πρώτες εβδομάδες εγκλεισμού προσπαθεί να μεταφέρει τις συνήθειες της χλιδάτης ζωής του πίσω από τα κάγκελα. Έξω από το κελί του έχει στήσει barbeque προκειμένου να απολαμβάνει ειδικό διαιτολόγιο με ψητό κρέας και “στεγνά” φαγητά ενώ δεν φαίνεται να ξεχνά τους παλιούς του φίλους από τα στέκια της Μυκόνου και έτσι στα εγκαίνια του Nammos στο ελβετικό Κουρσεβέλ έστειλε μαζί με τις ευχές του για καλή επιτυχία και μια πανάκριβη σαμπάνια αξίας 3.000 ευρώ.  

Ο νέος κύκλος ερευνών   

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου που κατάφεραν να εξαρθρώσουν το  γιγαντιαίο μαφιόζικο δίκτυο και να ξεδοντιάσουν το “Κορλεόνε των Ρομά”, ξεκίνησαν πλέον έρευνες σε ένα δεύτερο επίπεδο. Μετά τη σύλληψη των αρχηγών του κυκλώματος των λεγόμενων “Σέφκη” και “Χειλά – Ψηλού” (του 35χρονου Ρομά που κυκλοφορούσε με μια πανάκριβη κόκκινη Ferrari) έχουν ουσιαστικά τελειώσει με τους επιχειρησιακούς βραχίονες της μαφίας. Όλα τα μεγάλα κεφάλια έχουν συλληφθεί και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τρεις διαφορετικούς άξονες.

Πρώτον ψάχνουν να βρουν όλους τους κοσμηματοπώλες που μέσω των τριών κλεπταποδόχων προμηθεύονταν τα κλεμμένα από τις βίλες και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά και την επώνυμη πελατεία τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πασίγνωστοι κοσμηματοπώλες. Για τον έναν μάλιστα έχουν ασκηθεί διώξεις και αναμένεται να δώσει σύντομα εξηγήσεις για τα κλεμμένα που βρέθηκαν στην αποθήκη του. 

Πρόκειται για ένα ηχηρό όνομα της Αθήνας με δύο κοσμηματοπωλεία στα βόρεια προάστια στο ένα εκ των οποίων πραγματοποίησαν πριν μερικές ημέρες έφοδο οι αστυνομικοί και κατέσχεσαν εμπόρευμα αξίας 500.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως λένε “πηγές” το κλιμάκιο κατά τη διάρκεια της έρευνάς στο χώρο ρώτησαν τον ιδιοκτήτη αν επρόκειτο για ενεχυροδανειστήριο καθώς διαπίστωσαν ότι τα κοσμήματα δεν είχαν χαρτιά ενώ δεν είχε ούτε ταμειακή μηχανή να εμφανίσει όταν του ζήτησαν να κόψει απόδειξη για να δουν σε ποιοι όνομα εμφανιζόταν η επιχείρηση. Ανάμεσα στα “ορφανά” κοσμήματα και τα ρολόγια που κατασχέθηκαν υπήρχαν και κομμάτια που αναγνωρίστηκαν από κοσμηματοπώλη του οποίου άγνωστοι είχαν αδειάσει το κατάστημα το 2012!

Δεύτερον, να εντοπίσουν τους διαύλους μέσω των οποίων “μαύρο” χρήμα   κατέληγε σε τοκογλυφικά κυκλώματα που λυμαίνονται τον επιχειρηματικό κόσμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της τοκογλυφίας που γινόταν είναι το γεγονός ότι όπως προκύπτει από πληροφορίες και καταθέσεις μόνο σε μια ημέρα ένας αρχηγός έλαβε ως τόκους τοκογλυφικών δανείων πάνω από 20.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη είχαν πέσει στην αγορά πάνω από 4.000.000 μαύρα χρήματα. Οι αρχές εκτιμούν ότι όταν βάλουν στο χέρι και το παράνομο κύκλωμα των τοκογλύφων ένα μεγάλο μέρος της μικρομεσαίας οικονομίας θα “ανασάνει”. 

Τρίτον, ερευνάται το μέγεθος των διεφθαρμένων αστυνομικών που ήταν στο pay roll του κυκλώματος και εξαργύρωναν υπηρεσίες, πληροφορίες και σε πολλές περιπτώσεις τα  “στραβά μάτια” που έκαναν στις βρώμικες δουλειές των Ρομά. 

Στην κατάθεση του ο αξιωματικός που ήταν επικεφαλής των ερευνών αναφερόμενος στους αρχηγούς της μαφίας των Ρομά που κατάφεραν αρχικά να ξεφύγουν και τελικά συνελήφθησαν  λέει ότι “Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Β.Ι που υπηρετεί στη Δυτική Αττική, είχε επικοινωνίες και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ανωτέρω κατηγορουμένους που επίσης περιλαμβάνονται στη δικογραφία” και στις επόμενες γραμμές αναφέρεται στις τηλεφωνικές επαφές και το ραντεβού που έκλεισαν οι δύο εκ των τριών με τον διεφθαρμένο αστυνομικοί προκειμένου να ενημερωθούν για τις κινήσεις των διωκτών τους.

“Μετά τις προαναφερόμενες επικοινωνίες βασικά – αρχηγικά μέλη της οργάνωσης αποχώρησαν βιαστικά από τις οικίες όπου κοιμόντουσαν  κάθε βράδυ εκεί και πήραν μαζί τους όλα τα κλοπιμαία, δεδομένου ότι την επόμενη ημέρα που σχεδιάστηκε η επιχείρηση τα συγκεκριμένα άτομα δεν ανεβρέθηκαν στις οικίες τους. Η υπηρεσία μου είχε ένα διαρκές κυνηγητό καθ΄όλη τη διάρκεια της επιχείρησης για να μπορέσει να τους εντοπίσει σε κάποια από τα ξενοδοχεία που είχαν μείνει προσωρινά. Επισημαίνεται ότι αυτά τα αρχηγικά μέλη και κάποια από αυτά κατάφεραν τελικά να διαφύγουν της σύλληψης, όπως ο Σέφκης, ο Χειλάς – Ψηλός και ο Αλέξης και έτσι να μην καταφέρουμε τελικά να σταματήσουμε την κακοποιό δράση τους”. Αξίζει να επισημανθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνες..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook