Το να έχεις δημιουργήσει μια σωστή βάση πριν βαφτείς, είναι το Α και το Ω για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ. Άπαξ και η ρουτίνα του μακιγιάζ σου, ξεκινάει με μια καλή και άψογη βάση, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ποτέ ένα κακό ή λανθασμένο αποτέλεσμα.

Βάλε, λοιπόν, στην καθημερινότητά σου τα παρακάτω βήματα και σου υπόσχομαι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αμφισβητήσεις το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου!

#1. Ξεκίνα με την επιδερμίδα. Φρόντισε να είναι πάντα πολύ καλά ενυδατωμένη. Αυτό σημαίνει ότι έχεις κάνει την καθιερωμένη ρουτίνα: Τoner-serum-ενυδατική κρέμα-κρέμα ματιών.

#2. Αφού όλα τα παραπάνω έχουν απορροφηθεί άψογα από το δέρμα σου, ήρθε η ώρα για να απλώσεις το primer το οποίο σου υπόσχεται σταθερό αλλά και ματ μακιγιάζ όλη μέρα.

#3. Το foundation ή BB Crème που θα φορέσεις είναι το επόμενο βήμα. Πρέπει να ταιριάζουν τέλεια με την τονικότητα του δέρματος αλλά και να μην απλώσεις πάρα πολύ ποσότητα στο πρόσωπο. Επίσης, είναι σημαντικό να το απλώσεις πάρα πολύ καλά στο δέρμα με την βοήθεια ενός πινέλου ή ενός beauty blender.

#4. Συνέχισε με το concealer το οποίο είναι σημαντικό να προσθέσεις αφού έχεις εφαρμόσει το foundation. Και σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά κρίσιμο να το απλώσεις καλά –με πινέλο αυτή τη φορά και στα σωστά σημεία: Κάτω από τα μάτια και στην αρχή των ζυγωματικών (δημιουργώντας ένα μικρό ανάποδο τρίγωνο). Προσοχή, το concealer δεν πρέπει να εφαρμόζεται ακριβώς κάτω από την γραμμή του κάτω βλεφάρου. Αυτό θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο μικρά.

#5. Ολοκλήρωσε με την πούδρα και το highlighter. Φρόντισε να μην βάλεις ένα ανοιχτόχρωμο highlighter κάτω από τους κύκλους των ματιών καθώς με τον τρόπο αυτό, θα τονίσεις άρνητικά τα τυχόν ταλαιπωρημένα μάτια σου. Επίσης, φρόντισε και σε αυτή την περίπτωση να μην εφαρμόσεις μεγάλη ποσότητα από την πούδρα σου, ρισκάροντας να δημιουργήσεις ένα «βαρύ» και όχι φυσικό μακιγιάζ!

allyou.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook