Η Οργανωτική Επιτροπή του Β’ Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών, κάλεσε τους ιερείς των Ενοριών και τους εκπροσώπους των Συλλόγων του Αποκόρωνα, σε συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με την οργάνωση του Συνεδρίου και την ως τώρα πορεία των ενεργειών, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου.

Όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις προετοιμασίες και την οργάνωση του Συνεδρίου, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τόσο οι Ενορίες όσο και οι Σύλλογοι στην επιτυχημένη διεξαγωγή του. 

Την ευθύνη της ενημέρωσης είχαν ο Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης και ο πρώην προϊστάμενος της Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων Χανίων, αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Ανδριανάκης. 

Μετά από πρόταση των οργανωτών οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Συνέδριο και επέλεξαν ομόφωνα εκ μέρους των Συλλόγων του Αποκόρωνα, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλάκας «Ο Πλακιανός» και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου κ. Αργυρώ Μπενάκη, ως εκπρόσωπό τους για να συμμετέχει στο εξής στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Αποφασίστηκε οι Σύλλογοι και οι ιερείς να υποβάλουν γραπτές προτάσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Συνεδρίου. Επίσης αποφασίστηκε ανεξάρτητα από το Συνέδριο, να αναλάβουν, όσοι θελήσουν και πληρούν τις προϋποθέσεις, την καταγραφή των τοπωνυμίων σε όλα τα χωριά του Αποκόρωνα και τη συλλογή παλιού φωτογραφικού υλικού.     

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook