Σήμερα, 24/1/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανωλικάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης και υπηρεσιακά στελέχη των δύο φορέων. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  πορεία των λιμενικών έργων στον δήμο Αποκορώνου και επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία για την προώθηση έργων και θεσμικών ενεργειών στα λιμάνια Καλυβών, Αλμυρίδας και Γεωργιουπόλεως. 

Συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις στα όρια του δήμου, όπου στο αμέσως προσεχές διάστημα (7/2/2017) θα δημοπρατηθεί ένα έργο 95.000€ για το λιμάνι στις Καλύβες που περιλαμβάνει ανακατασκευή επιστρώσεων στον προσήνεμο μώλο,  καθώς και εργασίες ηλεκτροφωτισμού. 

Σχετικά με την Αλμυρίδα προχωρούν οι διαδικασίες καθορισμού χερσαίας ζώνης, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε πρώτο χρόνο ο καθαρισμός – εκβάθυνση του λιμανιού και στην συνέχεια να προταθεί η ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενός έργου επισκευών και συντηρήσεων των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα προχωρά ο επανακαθορισμός της χερσαίας ζώνης στη Γεωργιούπολη, προκειμένου στην συνέχεια να δρομολογηθούν και εκεί τα προγραμματισμένα και απαραίτητα έργα συντήρησης και αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμένα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook