Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση των 2 διαδηλωτών όπου είχαν συλληφθεί το 2010 σε πορεία διαμαρτυρίας

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Μανώλης Παπαδομανωλάκης, η δίκη θα γίνει και πάλι στις 24 Μαΐου λόγω απουσίας του αστυνομικού-μάρτυρα κατηγορίας εξαιτίας ασθένειας.

Το χρονικό

Στις 14 Οκτωβρίου του 2010 ο 19χρονος Στράτος Πατρικάκης, προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο της αστυνομίας, κι αφού δεν σταμάτησε και μετά από καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει έπειτα από ολιγοήμερη μάχη με τον θάνατο. Ο πατέρας του νεκρού νεαρού είχε εκείνες τις μέρες δηλώσει ότι ο γιος του ενδεχομένως να μη σταμάτησε στην υπόδειξη των αστυνομικών από φόβο, επειδή δεν είχε δίπλωμα.

Στις 18 Νοεμβρίου 2010, ένα μήνα μετά τον άδικο χαμό του 19χρονου οργανώθηκε διαδήλωση στο κέντρο των Χανίων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 άτομα. Κατά την λήξη της διαδήλωσης της συνέβησαν επεισόδια και η Ασφάλεια Χανίων συνέλαβε δυο διαδηλωτές, μεταξύ αυτών ο Νίκος Μαρκετάκης όπου του επιβλήθηκε ποινή 16 μηνών με αναστολή, και ένας πρώην φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης σε 12 μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook