Ένα γκολ του Αποστολόπουλου στο 49’ ήταν αρκετό στον Πλατανιά για να επικρατήσει με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στα Περιβόλια, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς (01/02), αλλά ο Χανιώτης γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα και πρώην του Πλατανιά Κώστας Περιστερίδης με σπουδαίες επεμβάσεις στο τέλος του αρνήθηκε το δεύτερο γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο η πιο αξιόλογη φάση ήταν το δοκάρι του Σίγκνεβιτς στο 38’. Στο δεύτερο ο Πλατανιάς μπόρεσε να βρει γρήγορα το γκολ με τον Αποστολόπουλο (49’), ενώ στη συνέχεια διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα, έχοντας καλές στιγμές και για δεύτερο γκολ με τους Μενδρινό (65’) και Καρυπίδη (84’). Στο 88’ ο Περιστερίδης με σπουδαία επέμβαση αρνήθηκε το γκολ στον Γιορέντε και στις καθυστερήσεις έκανε το ίδιο με τον Σίγκνεβιτς.

Από την άλλη η εστία του Κοκκαλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φάσεις του αγώνα
2’ Φάουλ του Ντίνα μπλοκάρει ο Περιστερίδης.
10’ Κάθετη πάσα του Νικολιά στην πλάτη της άμυνας για τον Κοζορώνη, που προσπαθεί να κοντρολάρει την μπάλα, με τον Κοκκαλά να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να μπλοκάρει.
12’ Ο Γουνδουλάκης προσπάθησε από μακρινή απόσταση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Περιστερίδης χωρίς πρόβλημα γύρισε προς την εστία του και μπλόκαρε.
21’ Φάουλ του Κοζορώνη η μπάλα καταλήγει άουτ.
28’ Γύρισμα του Βιντάλ διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για χέρι του Καρυπίδη που επιχείρησε τάκλιν.
36’ Ο Μαραγκός πάσαρε στον Ντίνα, το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά πάνω από την εστία.
38’ Ο Κάργας σεντράρει για τον Σίγκνεβιτς, που κοντρολάρει την μπάλα και βρίσκει χώρο για το σουτ, αλλά η μπάλα προσκρούει στο δοκάρι και περνάει παράλληλα από την εστία του Περιστερίδη.
42’ Σέντρα του Γουνδουλάκη κεφαλιά από τον Σίγκνεβιτς η μπάλα αρκετά έξω από την εστία.
49’ ΓΚΟΛ: Ο Γουνδουλάκης με μακρινή μπαλιά “σημαδεύει” τον Αποστολόπουλο, ο Ναδάλες δεν μπορεί να απομακρύνει και ο Αποστολόπουλος με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ανοίγει το σκορ (1-0).
54’ Σουτ του Κόντε έξω από την περιοχή μπλοκάρει σταθερά ο Κοκκαλάς.
55’ Κόρνερ του Ντίνα κεφαλιά από τον Πριντέτα ψηλά άουτ η μπάλα.
65’ Συνεργασία Γουνδουλάκη-Σίγκνεβιτς, η μπάλα στρώνεται στον Μενδρινό, το σουτ του οποίου μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο ο Περιστερίδης.
70’ Ο Ακόστα βρίσκει χώρο και κάνει το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα αρκετά έξω από την εστία του Κοκκαλά.
84’ Κόρνερ του Γιορέντε, κεφαλιά του Μανούσου, με τον ίδιο τρόπο από κοντά ο Καρυπίδης χάνει μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ.
88’ Ο Ντεβέσα πασάρει στον ξεμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Γιορέντε που πλασάρει, για να αποκρούσει ο Περιστερίδης.
90+1’ Ο Σίγκνεβιτς συνδυάστηκε με τον Μανούσο και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Περιστερίδης με νέα επέμβαση κράτησε “ζωντανό” τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη ρεβάνς.

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου)-Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής)
4ος διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)

Κίτρινες κάρτες: Πριντέτα (12’), Μπέριος (15’), Γιορέντε (45+1’), Κοζορώνης (79’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κάργας, Καρυπίδης, Πριντέτα, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (67’ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (80’ Μουνάφο), Αποστολόπουλος, Ντίνας (67’ Μανούσος), Σίγκνεβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (71’ Κούτρης), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Βιντάλ (68’ Γιάκος), Νικολιάς (66’ Ακόστα), Ζάιρο, Κόντε.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook