Ο Πολ Μακάρτνεϊ και η πρώην σύζυγός του, Χέδερ Μιλς, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών από δημοσιογράφους, με την καταγγελία της Μιλς να δίνει νέα διάσταση στο πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς πλέον εμπλέκει και αντίπαλα έντυπα του ομίλου Μέρντοκ.

Ο Πολ Μακάρτνεϊ δήλωσε χθες ότι έχει πέσει θύμα του σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και ότι θα καταθέσει στην αστυνομία όταν ολοκληρώσει την περιοδεία του στις ΗΠΑ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λος Αντζελες, σε δορυφορική σύνδεση από το Οχάιο, ο διάσημος μουσικός είπε ότι δεν διαθέτει πλήρη στοιχεία, αλλά χαρακτήρισε το σκάνδαλο των υποκλοπών «φοβερή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

Στις αρχές της εβδομάδας η πρώην σύζυγος του Μακάρτνεϊ, Χέδερ Μιλς, δήλωσε στο BBC ότι ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν σε εφημερίδα του ομίλου Mirror (εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror, People, Scotland's Daily Record και Sunday Mail) της είχε αναφέρει λεπτομέρειες ενός ηχητικού μηνύματος που της είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της, το 2001, ο πρώην Μπιτλ ύστερα από καυγά που είχαν. Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2002 και χώρισε υπό άσχημες συνθήκες το 2008.

Η καταγγελία αυτή της Μιλς δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση των υποκλοπών από δημοσιογράφους και στελέχη του ομίλου News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ καθώς πλέον εμπλέκει και αντίπαλα έντυπα, του ομίλου Mirror.


Οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Πιρς Μόργκαν, επικεφαλής της Mirror από το 1995 ως το 2004 και παρουσιαστής εκπομπής στο CNN σήμερα. Ο Μόργκαν έχει επανειλημμένως διαψεύσει την όποια ανάμειξή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.