Επιστολή – σοκ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια \”καίει\” την κυβέρνηση. Παράνομες κρατικές ενισχύσεις 593 εκατ. ευρώ. Κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με το Ευρωδικαστήριο η χώρα μας. Δυναμική αντίδραση από τον υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη.

Τον κίνδυνο έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου σε βάρος της Ελλάδας για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επισείει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

Αυτό επισημαίνει ο αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού Επίτροπος της Ε.Ε σε επιστολή που απέστειλε στις 28 Ιουνίου προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη, το περιεχόμενο της οποίας φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Pheme.gr, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε χθες εκτάκτως διυπουργική επιτροπή, προκειμένου να δοθεί λύση στο ακανθώδες θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ο υπουργός Εργασίας Μ. Κουτρουμάνης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοίδης, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ Φ. Σαχινίδης και Χαρ. Παμπούκης.

Στην επιστολή του ο Ισπανός Επίτροπος καλεί την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα και να πάρει πίσω τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε – ΕΝΑΕ), ύψους (προσαυξημένων λόγω των τόκων) 539 εκατομμύρια ευρώ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook