Το «πράσινο φως» για τη χρήση αυτόνομων «ιπτάμενων ταξί» σχεδιάζει να δώσει το Ντουμπάι, κάνοντας μάλιστα προσπάθειες ώστε οι άδειες να δοθούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Το «ιπτάμενο ταξί» που θα αδειοδοτηθεί είναι το EHang 184, ένα εναέριο όχημα που μπορεί να πετά χωρίς πιλότο, καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Mattar al-Tayer, επικεφαλής της υπηρεσίας συγκοινωνιών του εμιράτου, το Ντουμπάι έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές του μοντέλου της κινεζικής EHang. Η αδειοδότησή του εντάσσεται στον στόχο που έχει θέσει το εμιράτο ώστε μέχρι το 2030 το 25% των μετακινήσεων να γίνεται με αυτοδοηγούμενα οχήματα.

Το EHang 184 είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο αυτόνομο drone, αφού η πλοήγησή του στον ουρανό γίνεται χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Έτσι, ο επιβάτης του το μόνο που θα χρειάζεται είναι να επιλέξει πού θέλει να πάει, στην οθόνη αφής του σκάφους, και να απολαύσει τη διαδρομή μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Το σκάφος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 100 χλμ./ώρα, παραμένοντας στον αέρα για 30 λεπτά της ώρας. Για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, χρειάζεται 2 ώρες.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook