Ελεύθερος αφού κατέβαλλε εγγύηση αφέθηκε ο 31χρονος Τ.Β., που είχε συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορό του δήλωσε αθώος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τ.Β. συνελήφθη και απολογήθηκε σήμερα, καθώς (σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία) ομολόγησε κατά την προανάκριση, ότι έβαλε μια από τις πολλές πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών, στην Κέρκυρα, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο corfupress.com, αναφέρει ότι «Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, o Τ. Β. 31 ετών, ημεδαπός, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 02/08/2011 στην περιοχή Πουλάδες Κέρκυρας. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας με την κατηγορία του εμπρησμού δασικής έκτασης από πρόθεση».

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να οριστεί εντός του διαστήματος που προβλέπει ο νόμος.

Δήλωσε αθώος ο κατηγορούμενος

Ο συνήγορος του 31χρονου Νίκος Σταθόπουλος (φωτο), σε δηλώσεις του σήμερα στα ΜΜΕ, ενημέρωσε ότι ο εντολέας του κατέβαλλε εγγύηση 20.000 ευρώ και ανέλαβε την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, έως τη δίκη. Ο κατηγορούμενος επιπλέον απέσυρε την αρχική του ομολογία και δήλωσε αθώος στον ανακριτή.

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος, υποστήριξε ότι είναι σωστή εφαρμογή του νόμου η μη προφυλάκιση του εντολέα του, δεδομένου ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται επισύρει μέγιστη ποινή 10 χρόνων φυλάκισης, και με την τροποποίηση που έγινε στον κώδικα ποινικής δικονομίας, απαγορεύεται πλέον η προσωρινή κράτηση. Εξ αυτού του λόγου τέθηκαν και οι περιοριστικοί όροι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook