Την αδυναμία προετοιμασίας του σχετικού διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία από πλευράς Δήμου Βιάννου, έφερε στη Βουλή με Αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του δημάρχου Βιάννου κ.Μπαριτάκη προς την αρμόδια Δ/νση του ΥΠ.ΕΣ., \”σχετικά με την 38/35253/28-7-2011 εγκύκλιο που αφορά τις άμεσες ενέργειες των Δήμων για την προετοιμασία της διαδικασίας για τη διενέργεια του διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών, σας εφιστούμε την προσοχή να διαβάσετε τις οδηγίες που δίνονται μέσα από την παραπάνω εγκύκλιο.

Μη δημοσιευμένης της νέας ΚΥΑ ζητείται από τους Δήμους να προβούν στη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού ο οποίος σαφώς, από εκτιμήσεις, θα υπερβαίνει το όριο των 193.000 ευρώ, οπότε όσο και να συντομεύσουμε (με τη δέουσα επιμέλεια) τις ελάχιστες προθεσμίες που απαιτούνται, ο εν λόγω διαγωνισμός δεν πρόκειται να έχει προκηρυχθεί από το Δήμο έως την 31η Αυγούστου.

Ζητάτε, λοιπόν, τις άμεσες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου χωρίς, ωστόσο, για άλλη μία φορά, η Κεντρική Κυβέρνηση να έχει κάνει τις δικές της άμεσες ενέργειες\”, καταλήγει η επιστολή του κ.Μπαριτάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook