Πριν από λίγες μέρες, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο νέος κανονισμός για τα τραπεζοκαθίσματα και τους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Παρακολουθώντας προσεχτικά τις τοποθετήσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, διαπίστωσα ότι άποψη όλων ήταν πως ναι μεν πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στον κανονισμό,  όμως με τρόπο που να λαμβάνει υπόψιν  τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και σίγουρα μη βίαιο ( να γίνουν σε βάθος χρόνου), λαμβάνοντας υπόψιν τις επενδύσεις που είχε κάνει ο κάθε επαγγελματίας  και φυσικά, την πολύ κακή οικονομική περίοδο που διέπει την χώρα και που δεν επιτρέπει να χάνεται ούτε ένα ευρώ εισοδήματος από επαγγελματίες και τους εργαζόμενους τους. 

 Όλοι λοιπόν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, τέθηκαν αντίθετοι στα αλλαγές αυτές που δεν τηρούσαν τα παραπάνω, εκτός από έναν, που δυστυχώς δεν ήταν άλλος από τον Κο Βουρλάκη, πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Χανίων ο οποίος υποστήριξε σθεναρά τις βίαιες αυτές αλλαγές, ζητώντας μόνο μια εξαίρεση που αφορούσε την οδό Κυδωνίας, προσφέροντας φυσικά σημαντική βοήθεια στον δήμαρχο Χανίων ο οποίος επανειλημμένα «χρησιμοποίησε» την σύμφωνη αυτή γνώμη του ΕΣΧ στην επιχειρηματολογία του. Και εδώ τίθενται μερικά ερωτήματα και διαπιστώσεις.

Α) Διαπίστωση. Η ιδεολογική/κομματική προσκόλληση του Κου Βουρλάκη ενάντια στην επιχειρηματικότητα είναι τέτοια,  που είναι πραγματικά άξιον απορίας πως οι Χανιώτες έμποροι επέτρεψαν να ηγείται ( έστω και για 3 μόνο ψήφους διαφορά), του ΕΣΧ. Να θυμίσουμε επίσης ότι η παράταξη του Κου Βουρλάκη, είχε ψηφίσει και ενάντια στην πεζοδρόμηση του Κάτωλα ( δια χειρός Κου Παπαντωνάκη τότε).

Β) Απορία.Καλώς ζητήθηκε η εξαίρεση της Κυδωνίας αλλά με τους υπόλοιπους εμπορικούς δρόμους που επηρεάζονται από τον νέο κανονισμό, τι γίνεται? Μήπως το αίτημα για την εξαίρεση της  Κυδωνίας, ήταν το αντάλλαγμα για την στήριξη του Κου Βουρλάκη στις εκλογές από γνωστό…επιχειρηματία που παριστάνει τον εκπρόσωπο της περιοχής αυτής?

Γ) Διαπίστωση. Ο σύλλογος εστίασης, κατάφερε να εξαιρεθούν πάρα πολλές περιοχές από αυτές που υπήρχαν στο αρχικό σχέδιο ( αναφέρονται αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση του συλλόγου). Ο Εμπορικός σύλλογος – δια στόματος Κου Βουρλάκη- ζήτησε μία και μόνο εξαίρεση ( την οδό Κυδωνίας) και δυστυχώς ούτε αυτή κατάφερε να πετύχει. Και δεκανίκι και ανάξιος αποτελέσματος λοιπόν .    

Δ) Απορία. Έμποροι και επιχειρηματίες συνυπάρχουν σε πολλούς από τους δρόμους των Χανίων. Δεν υπάρχει καθόλου από στο μυαλό του προέδρου η λεγόμενη «συναδελφική αλληλεγγύη» ώστε να τηρήσει μια πιο εναλλακτική έστω  στάση και μην φέρει αντιμέτωπους τους μεν με τους δε? Υπάρχει κυριολεκτικά οργή από εκπροσώπους άλλων συλλόγων εναντίον του ΕΣΧ.     

Τελική διαπίστωση. Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων, απαξιώνεται μέρα με την μέρα, όλο και περισσότερο από μέλη και φορείς  και πολύ φοβούμαι ότι αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του Κου Βουρλάκη και της παράταξης του. Ένας απαξιωμένος σύλλογος όπου τα μέλη που κατ’ουσίαν θα έπρεπε να τον στηρίζουν ( εμπορικά καταστήματα της πόλης των Χανίων), του γυρίζουν μέρα με την μέρα την πλάτη, είναι ένας σύλλογος εύκολα διαχειρίσιμος από το κόμμα του Κου Βουρλάκη . Το ερώτημα που τίθενται είναι απλό. Θα επιτρέψουν οι Χανιώτες έμποροι, να συνεχιστεί αυτό?  

ΥΣ. Προφανώς Κος Βουρλάκης ως πρώην και προφανώς μελλοντικός υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, προτιμά τα ψηφαλάκια των ιδεολογικών ακολούθων του, από το να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εμπόρων. Υπάρχει όμως λύση και γ αυτό που λέγεται παραίτηση…  

Ο Τάκης Ζερβουδάκης είναι Πρώην πρόεδρος Ε.Σ.Χ. – Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Χ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook