Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών με βασικούς ομιλητές τους Ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Νότη Μαριά και Νίκο Χουντή.

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών, χθες το απόγευμα στο ΚΑΜ, ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρόμιου Χανίων. Πλήθος κόσμου,ανάμεσα τους δημάρχοι του νομού Χανίων,αυτοδιοικητικοί αλλά και απλοί πολίτες,  έδωσαν το παρών για να ακούσουν τις θέσεις των τριών ευρωβουλευτών ( Σοφία Σακοράφα, Νότης Μαριάς και Νίκος Χουντής) που ήταν καλεσμένοι και κεντρικοί ομιλητές .

Κοινή γραμμή και των τριών ευρωβουλευτών ήταν οτι η παραχώρηση δεν πρέπει να ολοκληρωθεί καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό. Τόνισαν επίσης ότι οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να αποτρέψουν την παραχώρηση στην Fraport όχι μόνο του αεροδρόμιο των Χανίων αλλά των άλλων 13 περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ τέθηκαν στο πλευρό της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” στα Χανιά για την δράση τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Καθηγητή του ΑΠΘ Αντώνη Σκαμνάκη, ο οποίος είναι και μέλος της Πρωτοβουλίας, και κάλεσε τους πολίτες να εμποδίσουν την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων ενώ έκανε λόγω για “κρυφές συναντήσεις” μεταξύ πολιτικών και αιρετών της Fraport, σε ξενοδοχείο των Χανίων.

O Νότης Μαριάς, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “Από τα Χανιά πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πωλείται” (..) “τέτοιες συγκεντρώσεις είναι μια ένδιεξη ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση.”

 
 

Ο κ.Χούντης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης. “Πρέπει να ζητήσετε ευθύνες για αυτούς που ενημερώνονται κρυφά από την Fraport. Οι βουλευτές του νομού Χανίων ψήφισαν την σύμβαση με την Fraport. Θα ζητήσετε λοιπόν ευθύνες από τους βουλευτές του εκάστοτε νομού της Κρήτης ή θα πιστέψετε αυτο που θα πει η κυβέρνηση ότι δηλαδή δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook