Ακριβότερα κατά 10 λεπτά θα πωλούν τα τσιγάρα στην Κρήτη από τις 15 Φλεβάρη τα περίπτερα, σε μια προσπάθεια όπως λένε να ανταπεξέλθουν στο μηδενισμό των κερδών τους.

Την "εξέγερση" της Κρήτης θα ακολουθήσουν συνολικά 18 Σωματεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρό του Ελένη Χαιρέτη,

«σε μια ελεύθερη αγορά όπως θέλουν διαχρονικά. Ορισμένοι θέτουν θέμα φοροδιαφυγής και εδώ υπάρχει «κενό.» Σε μια ελεύθερη αγορά, όπως θέλουν οι κυβερνώντες, το ότι δεν έχουν θεσπίσει και το ανάλογο φορολογικό πλαίσιο δεν σημαίνει ότι η αγορά πρέπει να τους ανέχεται.

Επιπλέον στην περίπτωση των λιανοπωλητών καπνικών μέχρι τον Ιούλιο του 2010 υπήρχε το «κόλλημα» της μη ύπαρξης ταμιακής μηχανής στα περίπτερα. Έτσι δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν με ευκολία την κατάργηση της διατίμησης με αποτέλεσμα να υπάρχει και βάσιμη αιτία για την απαγόρευση πώλησης. Στη Θεσσαλονίκη το σύστημα ήδη εφαρμόζεται κι όχι μόνο στα τσιγάρα, αλλά και στις κάρτες των κινητών.»

Πάντως αυτοί που σίγουρα είναι οι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι "θεριακλήδες" που μετά τον αντικαπνιστικό νόμο, τώρα θα πληρώνουν περισσότερο για το πάθος τους.