Συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμο ο Πλατανιάς, που μετά την εμφατική του νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (3-0) διατηρήθηκε σε τροχιά πλέι-οφ και… Ευρώπης!

Ήταν η 7η νίκη (3 ισοπαλίες-1 ήττα) στα τελευταία 11 ματς πρωταθλήματος για τη χανιώτικη ομάδα, που κάνει εκπληκτική πορεία και μπορεί να συνεχίζει να… ονειρεύεται το θαύμα! Από την άλλη συνέχισαν το αρνητικό σερί οι Αρκάδες (5η σερί ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), που είχαν στον πάγκο τους τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, μετά το “διαζύγιο” με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Με επιθετικό σχήμα παρατάχθηκε ο Πλατανιάς, με τον Γιώργο Παράσχο να επιλέγει τρεις επιθετικούς (Γιακουμάκης-Σίγκνεβιτς-Μανούσος), αλλά και τριάδα στην άμυνα με Κάργα-Καρυπίδη-Μπανανά. Στο 23’ ο έμπειρος προπονητής “πείραξε” την ενδεκάδα, με σκοπό να βάλει ακόμα έναν παίκτη στη μεσοεπιθετική γραμμή, τον Γιορέντε, που πέρασε στη θέση του Κάργα.

Ένα λεπτό μετά ο Πλατανιάς ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με το 8ο γκολ του Γιακουμάκη στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Κοκκαλά να δείχνει σε ετοιμότητα στο σουτ του Μάσα στο 27’ και να αρνείται το γκολ με σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μανιά. Από την άλλη οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν κοντά στο 2-0 σε τρεις περιπτώσεις με Γιακουμάκη (30’), Σίγκνεβιτς (33’) και Γιορέντε (39’).

Ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο έκανε η χανιώτικη ομάδα, που πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γιακουμάκη να φτάνει τα 9 στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 2-0, που απλοποίησε την κατάσταση για τη συνέχεια, όπου ήρθε και το γκολ του Μουνάφο για το τελικό 3-0.

Οι φάσεις του αγώνα
24’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Βάντερσον, ο Σίγκνεβιτς στρώνει την μπάλα με το κεφάλι στον Μενδρινό, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Ντοναρούμα, γύρισμα του Μανούσου, ο Γιακουμάκης από κοντά πλασάρει για το 1-0.
25’ Φάουλ του Μάσα στην πλάτη της άμυνας ο Ιγκλέσιας παίρνει την κεφαλιά αλλά στέλνει αρκετά έξω από την εστία την μπάλα.
27’ Φάση διαρκείας για τον Αστέρα, που ξεκινάει με την κεφαλιά του Καλτσά που κοντράρει σε σώματα αμυνομένων και καταλήγει σε σουτ του Μάσα που αποκρούει ο Κοκκαλάς.
28’ Φάουλ του Μάσα στην πλάτη της άμυνας πετάγεται ο Ιγκλέσιας, που όμως δεν βρίσκει καλά την μπάλα στο πλασέ που επιχείρησε με αποτέλεσμα να φύγει μακριά από την εστία.
30’ Ο Γιακουμάκης αποφεύγει στο σπριντ τον Σελίν και σουτάρει με τον Ντοναρούμα να αποκρούσει σε κόρνερ.
33’ Γύρισμα του Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Σελίν και στη συνέχεια ο Σίγκνεβιτς κάνει το σουτ και στέλνει την μπάλα άουτ.
36’ Κάθετη πάσα του Δημούτσου ο Μανιάς πλασάρει και ο Κοκκαλάς αποκρούει, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του.
39’ Πάσα του Γιακουμάκη στον Γιορέντε, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Ντοναρούμα.
51’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Μενδρινού στην πλάτη της άμυνας ο Γιακουμάκης με κεφαλιά σημειώνει το 2-0.
56’ Σέντρα του Κυριακόπουλου κεφαλιά του Μανιά η μπάλα περνάει παράλληλα από την εστία.
63’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Γιακουμάκη ο Ιγκλέσιας διώχνει σε έναν χώρο όπου υπήρχε μόνο ο Μουνάφο, που με εκπληκτικό σουτ πετυχαίνει το 3-0.
72’ Πάσα του Δημούτσου στον Μανιά, που από κοντά πλασάρει άουτ.
74’ Ο Φαρίνια πασάρει στον ξεμαρκάριστο Ιωαννίδη, που από πλάγια θέση σουτάρει άουτ, κι ενώ υπήρχαν οι επιλογές για πάσα σε Δημούτσο και Μανιά, που βρίσκονταν σε καλύτερη θέση.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Απτόσογλου-Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Μουνάφο (35’), Καλτσάς (50’), Στάθης (74’), Βάντερσον (80’), Δημούτσος (81’),

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας (23’ Γιορέντε), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (78’ Στανισάβλιεβιτς), Γιακουμάκης, Μανούσος, Σίγκνεβιτς (64’ Πριντέτα).

Αστέρας Τρίπολης (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Γκαϊντούτσικ (60’ Ιωαννίδης), Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μάσα (46’ Φαρίνια), Τσιλιανίδης (88′ Μπαστιάνος), Καλτσάς, Μανιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook