Η Αϊρίν Κλένελ γεννήθηκε πριν από 53 χρόνια στη Σιγκαπούρη, αλλά έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη Βρετανία.

Το 1988 μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον Βρετανό σύζυγό της, Τζον. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά κι ένα εγγόνι.

Από την Κυριακή, όμως, τη χωρίζουν σχεδόν 11.000 χιλιόμετρα απ’ την οικογένειά της. Οι βρετανικές αρχές έβαλαν τη γυναίκα σ’ ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη και την απέλασαν με μόλις 12 λίρες στην τσέπη! Και παραμένει ανοικτό αν και πότε θα μπορέσει να επιστρέψει.

Η 53χρονη αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει τα παιδιά και τον άντρα της απ’ το τηλέφωνο. Κι όπως είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο “BuzzFeed”, «ξέσπασαν σε δάκρυα, δεν ήξερα τι να πω. Ήρθαν το πρωί για να με πάρουν και μου είπαν ότι μου είχαν ήδη δώσει μια ευκαιρία. Τώρα είμαι στο αεροπλάνο. Με συνοδεύουν τέσσερις στη Σιγκαπούρη. Ούτε που ξέρω τι θα κάνω όταν προσγειωθώ.» Η Αϊρίν τηλεφώνησε στην αδελφή της, που ζει στη Σιγκαπούρη, αλλά αυτή δεν μπορεί να τη φιλοξενήσει.

Μετά το γάμο της πριν από περίπου τρεις δεκαετίες η Αϊρίν Κλένελ είχε πάρει μόνιμη άδεια παραμονής για τη Βρετανία. Αλλά σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι το ζευγάρι θα πρέπει να αποδεικνύει ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 18.600 λιρών και μακρά διαστήματα αδιάκοπης παραμονής του στη Βρετανία.

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ζευγάρι πέρασε στο παρελθόν μεγάλα διαστήματα στη Σιγκαπούρη για να μπορέσουν να φροντίσουν τους άρρωστους γονείς της Αϊρίν. Μετά το θάνατό τους η οικογένεια επέστρεψε στη Βρετανία. Στο μεταξύ ο Τζον Κλένελ αρρώστησε και τον φρόντιζε η γυναίκα του. Οι ενέργειες των αρχών της πατρίδας του τον έχουν απογοητεύσει. Δεν έγινε στην τύχη κυριακάτικα η απέλαση, λέει, αλλά «σκοπίμως, για να μην μπορούμε να τηλεφωνήσουμε σε κάποιον δικηγόρο ή να αποταθούμε σε δικαστήριο»…

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook