Μετά την παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παίδων, τώρα αντιμέτωπη με κλείσιμο βρίσκεται και η Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η κλινική που αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες τον βασικό πυλώνα της δημόσιας παιδονευροχειρουργικής περίθαλψης σε όλη την Νότια Ελλάδα με ανυπολόγιστη προσφορά, βρίσκεται προ κλεισίματος εξαιτίας της αποχώρησης του ιατρικού της προσωπικού.

Σήμερα, υπηρετούν 4 μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ και ένας ειδικευμένος επικουρικός. 

Από τους μόνιμους, ο ένας είναι πλέον σε μόνιμη αναρρωτική άδεια από 1/1/17, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και δεν προβλέπεται να επανέλθει. Ο δεύτερος αναμένεται άμεσα να συνταξιοδοτηθεί λόγω ηλικίας. Ο επικουρικός γιατρός τον επόμενο μήνα φεύγει για το εξωτερικό, όπως έχουν κάνει πολλές χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι και ειδικευμένοι τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικευόμενος γιατρός στο τμήμα – επίσης λόγω του δραματικού φαινομένου της ιατρικής μετανάστευσης. 

Έτσι, η κλινική άμεσα θα μείνει μόνο με 2 γιατρούς, άρα πρακτικά κλείνει. 

Μια κλινική με πάνω από 300 χειρουργικές επεμβάσεις κάθε έτος και με διαχείριση χιλιάδων επειγόντων περιστατικών. 

Τα παραπάνω καταγγέλλει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, επισημαίνοντας ότι “εκεί οδηγεί η τακτική της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της να εξαγγέλλουν κατά καιρούς προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τα μάτια και να μην τις ολοκληρώνουν ποτέ, γιατί δεν τους αφήνει η τρόϊκα αλλά ντρέπονται να το λένε.

Αυτή η καταστροφική εξέλιξη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατάρρευση της δημόσιας περίθαλψης στην οποία οδηγεί η μνημονιακή πολιτική”.

Η παράταξη σημειώνει ότι με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να ξεσηκωθούν και οι γονείς των παιδιών, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις.

Τονίζει, ότι πρέπει να καλυφθούν άμεσα και επειγόντως τουλάχιστον 3 θέσεις μόνιμων Επιμελητών Β στην Παιδονευροχειρουργική του «Αγία Σοφία». Σε διαφορετική περίπτωση, οι Α. Ξανθός και Π. Πολάκης, χρεώνονται την κατάργηση (πρακτικά) της δημόσιας παιδονευροχειρουργικής περίθαλψης όπως ο Α. Λοβέρδος είχε χρεωθεί την κατάργηση της δημόσιας παιδοκαρδιοχειρουργικής.

healthmag.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook