Στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα προχωρά το Ίδρυμα Vodafone, το οποίο από το 2002 χρηματοδοτεί σημαντικές δράσεις για τη βελτίωση της ζωής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. 

Στα 15 χρόνια δραστηριοποίησής του στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 70 έγκριτους οργανισμούς και φορείς και έχει υποστηρίξει δράσεις και προγράμματα για την κάλυψη σημαντικών, πάγιων και διαρκών αναγκών στον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης με στόχο την επιμόρφωση, την κοινωνική επανένταξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επίσης, έχει συμβάλλει σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει ανταποκριθεί και συνεισφέρει σε ανάγκες ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών ή ανθρωπιστικών κρίσεων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 536.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα.

«Οι τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή μας και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αυτή η γνώση αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τα προγράμματα που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone. Για όλους τους εργαζομένους στην εταιρία, το Ίδρυμα Vodafone είναι η ψυχή του οργανισμού, που μας συνδέει με το σημαντικό έργο που συντελείται από το Ίδρυμα στην τοπική κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Εδώ και 25 χρόνια, το Ίδρυμα Vodafone, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς σε 27 διαφορετικές χώρες, συνοψίζοντας τη φιλοσοφία του στη φράση «Connecting for Good». O διευθυντής του Ιδρύματος Vodafone Andrew Dunnett δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στην Ελλάδα. Συνδυάζοντας την κοινωνική συνεισφορά της Vodafone με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών, προσπαθούμε να επιδρούμε θετικά για την άμβλυνση  σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων, εστιάζοντας στην υγεία, την  εκπαίδευση και στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων».  

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα είναι τα εξής:

  • Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone – Η τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας: Υλοποιείται από το 2006 και αξιοποιεί το δίκτυο της Vodafone ώστε να παρέχει σε ανθρώπους που ζουν σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας πρωτοποριακές και καινοτόμες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.
  • Ιnstant Network & Instant Classroom- Υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων: Υλοποιείται από το 2015, στηρίζοντας το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ανακούφιση ανθρωπιστικών κρίσεων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι πληθυσμοί που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή άτομα που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, προσφέροντας ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε επικοινωνία, Internet, τεχνολογίες, υποδομές και εκπαίδευση. 
  • Εργαστήρια STEM Empowering Youth – Καινοτομία στην τοπική κοινωνία: Αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των πρωτοβουλιών εκπαίδευσης σε περιοχές της χώρας με λιγότερες ευκαιρίες εξωσχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science Communication – SciCo, σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. 
  • Vodafone World of Difference- Ευκαιρίες Απασχόλησης για Νέους: Υλοποιείται από το 2010 και στηρίζει την απασχόληση των νέων δίνοντάς τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.  Κάθε χρόνο, μέσω του προγράμματος, 10 νέοι εργάζονται στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει το μισθό τους. Τα τελευταία 7 χρόνια, 54 νέοι έχουν εργαστεί στην ΜΚΟ της επιλογής τους, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.
  • Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Vodafone & Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας – Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας: Από το 2005 υλοποιούνται τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία παρακολουθούν παιδιά των χωριών και της ευρύτερης περιοχής. Τον τελευταίο χρόνο, τα εργαστήρια εμπλουτίστηκαν και στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μαθήματα νέων τεχνολογιών όπως Web design και Multimedia. Παράλληλα, από το 2012, το Ίδρυμα Vodafone υποστηρίζει τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, που καλύπτουν βασικές ανάγκες 2.170 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook