Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης δείχνουν τα έως τώρα δεδομένα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας – Οι αρμόδιοι θα προετοιμαστούν για να μην συμβούν και πάλι τα ίδια προβλήματα;

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Και μπορεί οι βροχές να είναι πολύτιμες για τις καλλιέργειες και για την απομάκρυνση ενδεχόμενης λειψυδρίας, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες φορές.

Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα “διαφαίνεται μία ταση για μεγάλα ύψη βροχής, λόγω της κίνησης του Βαρομετρικού χαμηλού που θα αρχίσει να επηρεάζει τον τόπο μας απο αύριο Τρίτη με σταδιακή ένταση των φαινομένων πιθανά μετά τα μεσάνυκτα προς ξημερώματα Τετάρτης. 

Αυτά τα ύψη βροχής, αν και προς το παρόν εκδηλώνουν μία τάση, η οποία θα επιβεβαιώνεται (ενισχυόμενη ή μειούμενη) με τα νεότερα δεδομένα (η ανανέωση των δεδομένων πραγματοποιείται δύο φορές ημερησίως) δεν θα πρέπει να τα αγνοήσουμε. Είναι προφανές οτι ανάλογα τις περιοχές που θα εκδηλωθούν και με τις δυνατότητες απορροής θα εξαρτηθεί και το μέγεθος των προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν.

Η Παλαιόχωρα μέχρι και εχθές Κυριακή κρατούσε τα σκήπτρα των υψηλότερων βροχομετρικών με διψήφια νουμερα (για την Τετάρτη), με τα σημερινά δεδομένα αποδίδονται μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά ύψη βροχής. 

Απο σήμερα τα μεγαλυτερα και σημαντικότερα ύψη βροχής μετατοπίστηκαν λίγο ανατολικότερα, σε περιοχές νότια Ρεθύμνου -Ηρακλείου  εως και νότια Ν.Λασιθίου, όπως εμφανίζονται απο τα 3 ωρα δεδομένα κάποιων περιοχών της νότιας Κρήτης. 

Ένταση φαινομένων, έστω και πρόσκαιρη, εμφανίζουν και περιοχές στα βόρεια της Κρήτης, ενδεικτικά παρατίθεται η πόλη του Ηρακλείου, όπου εμφανίζει ένα σημαντικό ύψος βροχής, το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και με τα νεότερα δεδομένα.”

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook