Τα παρακάτω ταρτάκια σοκολάτας καραμέλας με 6 υλικά είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για γλυκάκι !

Για τα ταρτάκια θα χρειαστείτε:

20 ‏μπισκότα σοκολάτας
4 κ.σ. ‏λιωμένο βούτυρο
1 1/2 φλ. ‏ζάχαρη
1/2 φλ. ‏νερό
1/2 + 1/2 κούπα ‏κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας

Θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα είτε στο μπλέντερ, είτε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς θρυμματίζοντας τα με έναν πλάστη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τρίμμα μπισκότου και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν.

Σε μια φόρμα για cupcakes τοποθετείτε 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα μπισκότου και με τα δάχτυλα σας τα σχηματίζετε σε ταρτάκια πιέζοντας τα προς τα κάτω και γύρω από τα τοιχώματα ώστε να δημιουργήσετε ένα βαθούλωμα για τη γέμιση.

Τα αφήνετε να παγώσουν για 2 ώρες.

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν ένα κεχριμπαρένιο χρώμα. Μην ανακατέψετε!

Αποσύρετε από την φωτιά , προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Στο σημείο αυτό προσέξτε γιατί επειδή καραμέλα είναι καυτή μόλις έρθει σε επαφή με την κρέμα γάλακτος θα αρχίσει να αφρίζει και θα φουσκώνει αλλά μην ανησυχήσετε καθώς ο όγκος θα πέσει αμέσως.

Αφού βγάλετε τα ταρτάκια από την κατάψυξη τα περιχύνετε αμέσως με την καυτή καραμέλα χωρίς να τα παραγεμίσετε. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να σφίξει η καραμέλα για περίπου 5 λεπτά.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και προσθέστε την κουβερτούρα. Αφήστε το μείγμα να «σταθεί» για 1 λεπτό και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.

Περιχύνετε την στρώση της καραμέλας και τοποθετείτε για 1 ώρα στο ψυγείο ωσότου σφίξει η σοκολάτα.

Τέλος ,προαιρετικά, προσθέτετε αλάτι για να εξισορροπήσετε την γλυκύτητα.

Πηγή: foodmaniacs.gr