Η αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε 42 συλλήψεις προχθές τη νύχτα, στη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων, από τα οποία καταστήματα πυρπολήθηκαν, την ώρα που οκτώ αστυνομικοί βρέθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο -παραμένουν για νοσηλεία οι δύο-.

Οι διαδηλωτές, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, κατέβηκαν στο δρόμο, για να καταγγείλουν το θάνατο πολίτη από αστυνομικά πυρά, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, του 29χρονου Μαρκ Ντάγκαν.

Πυρπολήθηκαν επίσης στη διάρκεια της ίδιας διαδήλωσης, που ξεκίνησε με τρόπο ειρηνικό, αρκετά οχήματα -ανάμεσα στα οποία ήταν δύο περιπολικά κι ένα διώροφο λεωφορείο.

Τους διαδηλωτές επιχείρησαν να διαλύσουν, για πολλή ώρα μάταια, έφιπποι αστυνομικοί.

Από τους διαδηλωτές, νοσηλεύτηκαν τελικά 10, σύμφωνα με τη διοίκηση των ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε χθες \”απαράδεκτη και αδικαιολόγητη\” τη διαδήλωση, ιδίως τις πυρπολήσεις, που επακολούθησαν, ενώ ανέφερε ότι \”έχει ξεκινήσει έρευνα\”.

Τελικά, μόνο το ξημέρωμα χθες η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε να σβήσει όλες τις εστίες φωτιάς.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας σχολίασαν ότι \”εξεπλάγησαν, επειδή η κινητοποίηση ήταν καταρχάς ειρηνική, όμως η εξέλιξή της συνοδεύτηκε με απροσδόκητα έντονη βία\”.

Η βία, σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες, ήταν πράγματι τόσο έντονη, ώστε πολλά ΜΜΕ στο Λονδίνο χθες αναφερόμενα σ\’ αυτή, έκαναν τη σύγκριση με τις βιαιοπραγίες στη διάρκεια του 1985, στο Τότεναμ, οπότε ένας βαθμοφόρος αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook