24 Μαρτίου έως 2 Απριλίου από τις 18:00 – 23:00 θα λειτουργεί η έκθεση εικαστικών τεχνών “Μαζί σας ταξιδεύουν τα χρήματα”

Κάλεσμα συμμετοχής στην συλλογικη εικαστική έκθεση «Μαζί σας ταξιδεύουν τα χρώματα…»

‘’Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα, εκτός αν η πατρίδα είναι μια ιδρωμένη φωνή στο αυτί σου, που λέει φύγε, τρέξε μακριά μου τώρα, δεν ξέρω τι έχω γίνει αλλά ξέρω ότι οπουδήποτε αλλού θα είσαι πιο ασφαλής απ’ ότι εδώ’’

Ουαρσαν Σαιρ, Κενυα

Δεν έρχονται στον τόπο μας. Mονάχα φεύγουν από το δικό τους. Κι αν είναι αναγκαία και άδικη, και βίαιη η φυγή, το ίδιο είναι και ο ερχομός τους. Σ’ έναν προορισμό που μπορεί να είναι τελικός, μπορεί να ‘ναι απλά ένας σταθμός.

Κι αν δε μπορούμε να βοηθήσουμε τον ασφαλή τους γυρισμό, μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε αυτό τον ερχομό πιο ανθρώπινο. Γι’ αυτούς που βρήκαν τη δύναμη και τόλμησαν τη φυγή. Γι’ αυτούς που διεκδικούν την επιβίωση, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια. Γι αυτούς που κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Ας πορευτούμε σ’ αυτόν τον δρόμο μαζί.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που σχηματίσαμε μια συλλογική και ανεξάρτητη καλλιτεχνική πρωτοβουλία. Δεν είμαστε επαγγελματίες διοργανωτές, ούτε ειδικοί. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε και να προωθήσουμε έναν στοχασμό σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα.
Nα εμπνεύσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε συνανθρώπους μας να εμπλακούν, αλλά και πιο πρακτικά, να συγκεντρώσουμε την μεγαλύτερη δυνατή οικονομική βοήθεια, μέσω της διοργάνωσης μιας “Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης”.

Καλούμε όλους τους καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που το επιθυμούν , να συμμετέχουν .

Τα έργα θα διατεθούν προς πώληση, σε συμβολικό φάσμα τιμών από 50 έως 200 ευρώ (κάθε δημιουργός αποφασίζει για το έργο του). Τα έσοδα θα διατεθούν στο κέντρο στέγασης προσφύγων Athens Сity Plaza (Αθήνα), το οποίο φιλοξενεί περί τα 400 άτομα , στην πλειοψηφία τους οικογένειες. Μέρος των εσόδων θα καλύψει το κόστος της έκθεσης.  Η εικαστική έκθεση, θα διαρκέσει 10 ημέρες (24/03/2017 – 2/4/2017) και θα παρουσιαστεί στο Στέκι Μεταναστών Χανίων (Χ. Νταλιάνη, 5) σε εσωτερικό χώρο με τεχνητό φωτισμό.
Οι καλλιτέχνες που το επιθυμούν μπορούν να έχουν περισσότερες από μια συμμετοχές. Η τεχνική και οι διαστάσεις των έργων είναι ελεύθερα.

Ωστόσο, όσον αφορά στο θέμα, από τις κοινές μας συναντήσεις έχει προκύψει ότι είναι αναγκαίο να δοθεί έμφαση σε μια αισιόδοξη οπτική του προσφυγικού ζητήματος.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους από την 20/12/2016 έως την 20/02/2017 στα e-mail [email protected], [email protected] και [email protected] γράφοντας τη λέξη «Έκθεση» στο θέμα του mail (αν υπάρχει έτοιμο έργο ή προσχέδιο αυτού μας το επισυνάπτετε σε μορφή .jpg). Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν έτοιμα για να εκτεθούν, αναγράφοντας στο πίσω μέρος τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη μέχρι την

03/03/2017:

• ιδιοχείρως, κατόπιν συνεννόησης ή ν’ αποσταλούν στη διεύθυνση: Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά συνοδευόμενα από ένα σύντομο σημείωμα με πληροφορίες για τον καλλιτέχνη, το έργο και την τιμή.
• Tα έργα που δεν θα πωληθούν θα μπορούν να παραλαμβάνονται από τους καλλιτέχνες μετά το πέρας της έκθεσης είτε θα αποσταλούν πίσω μέσω ταχυδρομείου για τις συμμετοχές εκτός νομού.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα προαναφερθέντα mail (από
18/12/2016) είτε στα τηλέφωνα (από 15/01/2016);
Stefanos 6973742184
Xabier 6982268164
Mary 6988221973
Η ομάδα επικοινωνίας της έκθεσης
Χανιά, 20/12/2016

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook