Με το Μίλτο Πασχαλίδη το Φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου,το Φεστιβάλ των Τομεακών Οργανώσεων του ΑΕΙ και του ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ με σύνθημα, «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μοναχό του… Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ.Μαγισκόφσκι) ».

“Το φεστιβάλ αποτέλεσε τόπος συνάντηση για εκατοντάδες φοιτητές σπουδαστές και νέους που βρέθηκαν από το Πάρκο Γεωργιάδη, συζήτησαν, προβληματίστηκαν και διασκέδασαν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαπιστώθηκε για την έκθεση του Φεστιβάλ, που ήταν αφιερωμένη στα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ένωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, με παραδείγματα από διάφορους κλάδους της οικονομίας. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε νωρίς με συζήτηση για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Κρήτης και την προοπτική του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με ομιλητή το Γιώργο Τσακιράκη, μέλος του Γρ. Περιοχής Κρήτης.

Στην συνέχεια στην σκηνή βρέθηκε οΛευτέρη Τζαγκαράκης που τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια από την Κρήτη και όχι μόνο.
Ακολούθησε Ομιλία  από το ΒαγγέληΜαγνήσαλη, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του τόνισε ότι το φεστιβάλ αποτελεί τόπο συνάντησης όλων αυτών των φοιτητών και σπουδαστών των νέων που έχουν κοινές ανησυχίες προβληματισμούς αλλά και όνειρα που σήμερα συνθλίβονται μέσα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Στην συνέχεια έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, το βασικό του περιεχόμενο της ισχυροποίησης του ΚΚΕ ως κόμμα της επαναστατικής ανατροπής ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σήμερα στα κρίσιμα και μεγάλα καθήκοντα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της λαϊκής συμμαχίας, της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και πώς αυτό αφορά άμεσα τη νεολαία. Έγινε αναφορά στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούν την περίοδο αυτή οι οργανώσεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, τους προβληματισμούς που συζητάνε με τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών, το πώς σήμερα πρέπει ο νέος να αντιληφθεί τις εξελίξεις γύρω του να αποκτήσει τα όπλα ώστε να τις εξηγήσει, ώστε να γίνει ικανός να παρέμβει και να βάλει τη δική του σφραγίδα ώστε να μην τον βάλουν «κάτω από ξένη σημαία». 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε σχέση με τους ανταγωνισμούς που οξύνονται, τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται και στην ευρύτερη περιοχή που μυρίζει μπαρούτι, τις ευθύνες και την ελληνικής κυβέρνησης με ιδιαίτερη σημασία και την ίδια την λειτουργία και αναβάθμιση της βάσης της Σούδας στο νησί, που οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι πολλές φορές έχουν καταδικάσει. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ΕΕ, το πώς πρέπει να τις αντιληφθούν οι νέοι, τα συμπεράσματα από τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τονίστηκε η ανάγκη όπως χαρακτηριστικά είχε ειπωθεί και στο σύνθημα η νεολαία «να πάρει μέτρα και αυτή». Εδώ επισημάνθηκε η ανάγκη για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, τα κρίσιμα συμπεράσματα που πρέπει να γίνουν βάση για τη συνέχεια, τα θετικά παραδείγματα της δουλειάς των συλλόγων, της προσπάθειας για αλλαγή του συσχετισμού.

Τέλος έγινε κάλεσμα ενίσχυσης της ΚΝΕ, συσπείρωσης και αγώνα για όλους τους κρίσιμους στόχους που έχουμε μπροστά μας, για τις μάχες που έρχονται, παίρνοντας υπόψη ότι οι δυνάμεις τις ΚΝΕ, τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης αποτελούν μια κρίσιμη μάζα μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ικανή να παίξει καθοριστικό ρόλο το επόμενο διάστημα.  100 χρόνια μετά την μεγάλη οκτωβριανή επανάσταση εμπνεόμαστε από τα μεγάλα ιδανικά, την ιστορία, τις αξίες του κομμουνιστικού κινήματος, του Κ.Κ.Ε, παλεύουμε να φτάσουν οι επαναστατικές ιδέες σε όλο και περισσότερους νέους. Τονίστηκε ότι η σιγουριά μας ότι το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός απορρέει από την ίδια την κοινωνική εξέλιξη από την μεγάλη αντίφαση που πρέπει σήμερα να λυθεί για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά ο τροχός της ιστορίας. Η ομιλία τελείωσε με συνθήματα από τους εκατοντάδες νέους που βρίσκονταν στο χώρο του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία τουΜίλτου Πασχαλίδη, όπου παρακολούθησε πλήθος νεολαίας από την πόλη.
Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε φοιτητή να έρθει σε επαφή με το μαρξιστικό βιβλίο,καθώς και χώρος αφιερωμένος στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ όπου μπορούσε ο καθένας να προμηθευτεί τις θέσεις της ΚΕ, και άλλα υλικά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook