Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής και να μην προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις.

Στο κλείσιμο των διεθνών αγορών την προηγούμενη Παρασκευή, όπως δημοσιεύει το news247.gr, δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί ότι ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s υποβάθμισε σε \”ΑΑ+\” από \”ΑΑΑ\” την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.

Η υποβάθμιση των ΗΠΑ οδήγησε πτωτικά τα χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών και ασιατικών χωρών την Κυριακή και τη Δευτέρα, ωστόσο οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζονται στο άνοιγμα να αντιδρούν πιο ψύχραιμα.
Στο γερμανικό Χρηματιστήριο ο δείκτης DAX άνοιξε με πτώση 0,14%, στο Λονδίνο ο FTSE σημείωνε στο άνοιγμα απώλειες 0,13%, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 άνοιξε με κέρδη 0,54%.

Παρά τις μικρές απώλειες κατά την έναρξη των συνεδριάσεων, το Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,67%, το Παρίσι ενισχύεται κατά 1,43% και η Φρανκφούρτη κατά 0,35%.
 
Με άνοδο άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, όπου ο δείκτης Ibex-35 ενισχύθηκε κατά 2,6% μετά την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προγράμματος αγοράς ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης.
Με άνοδο κατά 3% άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου οι επενδυτές μοιάζουν επίσης ενθαρρυμένοι από την ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Πτώση 70 μονάδων, στις 274 μονάδες βάσης, καταγράφουν τα spread των δεκαετών ισπανικών ομολόγων, ενώ υποχώρηση 66 μονάδων στις 287 μονάδες βάσης, καταγράφουν τα spread των δεκαετών ιταλικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook