Για τον Εργοτέλη της νέας χρονιάς που χτίστηκε το προηγούμενο διάστημα στην Ολλανδία μίλησε στο επίσημο σαϊτ του συλλόγου ο τίμ μάνατζερ των «κιτρινόμαυρων» Σταύρος Λαμπράκης. 
Ο Στ. Λαμπράκης ανέφερε ότι είναι όλοι ευχαριστημένοι από την δουλειά που έγινε στο Γκάρντενερ ενώ σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους της ομάδας του για τη νέα χρονιά επισήμανε ότι «Ο στόχος του Εργοτέλη είναι να μπορέσει να διατηρηθεί στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος και να πάει ακόμα ψηλότερα από πέρσι». 
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σταύρος Λαμπράκης στο www.ergotelis.gr: 
Για τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στο Garderen:
«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη περίοδο που πραγματοποιούμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας στο Garderen. Πρόκειται για πολύ καλό χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να δουλέψει μια ομάδα όπως ακριβώς επιθυμεί». 
Για την πορεία της προετοιμασίας:
«Μπήκαν οι βάσεις για τον φετινό Εργοτέλη. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που έγινε στην Ολλανδία. Ένα από τα καλά στοιχεία ήταν ότι δεν προκύψανε σημαντικά προβλήματα με τραυματισμούς. Επίσης, όλοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας».
Για τα φιλικά παιχνίδια και την εικόνα της ομάδας: 
«Τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε ήταν πολύ δυνατά. Αντιμετωπίσαμε πολύ ποιοτικές ομάδες που διαθέτουν στο ρόστερ τους μεγάλους παίκτες. Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για τους παίκτες μας και παράλληλα δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το όνομα του Εργοτέλη έχει διαδοθεί από την παρουσία της ομάδας μας για πέμπτη χρονιά στην Ολλανδία και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να δίνουμε πολύ δυνατά παιχνίδια με πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων δεν έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι τα συμπεράσματα που βγάζει το τεχνικό επιτελείο και η δυνατότητα που δίνεται στους ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού και στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας». 
Για τους στόχους του Εργοτέλη:
«Ο στόχος του Εργοτέλη είναι να μπορέσει να διατηρηθεί στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος και να πάει ακόμα ψηλότερα από πέρσι. Οι δυνατότητες και το ταλέντο για να πραγματοποιηθεί ο στόχος σίγουρα υπάρχουν. Απλά χρειάζεται μεγάλη και συνεχόμενη προσπάθεια, διάθεση και πάθος από όλους μας για να καταφέρουμε να έχουμε και φέτος μια επιτυχημένη χρονιά». 
Για την ετοιμότητα των «κιτρινόμαυρων»:
«Μπαίνουμε πλέον στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας με στόχο να εμφανιστεί η ομάδα όσο πιο έτοιμη και δυνατή γίνεται με την έναρξη του πρωταθλήματος. Είμαι σίγουρος, παρακολουθώντας την προετοιμασία από την πρώτη ημέρα, ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχουν την υγεία τους οι ποδοσφαιριστές, ώστε να μπούμε στην μάχη του πρωταθλήματος χωρίς προβλήματα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook