Συγκίνηση έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο ο θάνατος του αστυνομικού που στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης να φτάσει στο Βρετανικό Κοινοβούλιο ρίχτηκε στο διάβα του χάνοντας τη ζωή του από τις μαχαιριές που δέχτηκε.

Πρόκειται για τον 48χρονο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ, σύζυγο και πατέρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έσπευσε άοπλος να σταματήσει το δράστη, ο οποίος μετά από μία δολοφονική πορεία στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, έθεσε στόχο το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο 48χρονος αστυνομικός στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει, δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι που αποδείχτηκαν μοιραία, ωστόσο κατάφερε να τον καθυστερήσει, δίνοντας έτσι χρόνο στους συναδέλφους του να τον εξουδετερώσουν.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να διασώσει τον αστυνομικό, ο Τομπάιας Έλγουντ, μέλος το Κοινοβουλίου και αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του έδωσε το φιλί της ζωής.

Ο Κιθ Πάλμερ ήταν μέλος της φρουράς του Κοινοβουλίου, υπηρετούσε στο σώμα τα τελευταία 15 χρόνια. Οι Βρετανοί σε μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα τον αποκαλούν ήδη «ήρωα». Σε μήνυμά του ο διοικητής της αντιτρομοκρατικής είπε: «Ήταν κάποιος που έφυγε για τη δουλειά του σήμερα αναμένοντας να επιστρέψει στο σπίτι του στο τέλος της βάρδιας του, και είχε το δικαίωμα να περιμένει αυτό να συμβεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν εκστρατεία για να του απονεμηθεί μετάλλιο ανδρείας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook