Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. και η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν το 4ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ. 

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Unesco: «Ηράκλειο μια πόλη που μαθαίνει» και στοχεύει στην καλλιέργεια της ανεκτικότητας και αρμονικής συνύπαρξης των πολιτισμών. 

Η πασχαλινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 στον προαύλιο χώρο του 6ου -44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, πίσω από την πλατεία του Αγίου Τίτου, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας και ο Σύλλογος Γερμανόφωνων Γονέων και Κηδεμόνων Ηρακλείου θα παρουσιάσουν πασχαλινά έθιμα των γερμανόφωνων χωρών και θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές των δημοτικών σχολείων με έναν άλλο πολιτισμό. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει το «Παιχνίδι των Πασχαλινών Αυγών», κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά σε οργανωμένες ομάδες των πέντε ατόμων θα περνούν κάποιες “δοκιμασίες”.

Παράλληλα θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες και ζωγραφική. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook