Μετά από αμέτρητες διαρροές, η Samsung σε παράλληλες εκδηλώσεις στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, παρουσίασε πριν λίγο και επίσημα το Galaxy S8 και το Galaxy S8+

Μετά από αμέτρητες διαρροές, η Samsung σε παράλληλες εκδηλώσεις στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, παρουσίασε πριν λίγο και επίσημα το Galaxy S8 και το Galaxy S8+, τα δύο της νέα smartphone που έρχονται για να αποκαταστήσουν το όνομα της εταιρείας μετά την ανάκληση του Galaxy Note 7 και το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Αν και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες μας έδιναν μια πολύ καλή εικόνα για το τι να περιμένουμε, εντούτοις η πρώτη κοντινή επαφή και με τις δύο συσκευές είναι ξεχωριστή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εμφάνιση της συσκευής, με τη Samsung να εξελίσσει το σχεδιασμό του Galaxy S7 edge, και πλέον τα περιθώρια της οθόνης να είναι ελάχιστα όχι μόνο στις δύο κυρτές πλευρές αριστερά και δεξιά, αλλά επιπλέον πάνω και κάτω από την οθόνη. Για να το καταφέρει αυτό η Samsung, αφαίρεσε το κεντρικό πλήκτρο home κάτω από την οθόνη, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της σειράς Galaxy S και με τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων να πηγαίνει πίσω, δίπλα από την οθόνη (επανερχόμαστε γρήγορα σ’ αυτόν).

Σε ότι αφορά την οθόνη, αναμενόμενα στηρίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED, με εκπληκτικά χρώματα και μεγάλη λεπτομέρεια εξαιτίας της ανάλυσης WQHD+ ή αλλιώς 2960 x 1440. Στην περίπτωση του Galaxy S8, αυτή έχει διαστάσεις 5,8 ιντσών ενώ στην περίπτωση του δεύτερου μοντέλου, η οθόνη βρίσκεται στις 6,2 ίντσες. Ο σχεδιασμός με τα ελάχιστα περιθώρια και με την οθόνη να καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια, είναι ο λόγος που οι διαστάσεις και των δύο συσκευών παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί από smartphone με τις συγκεκριμένες διαστάσεις. Συγκριτικά, το Galaxy S8 (148.9 x 68.1 x 8 χιλ) είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το Galaxy S7 edge (150.9 x 72.6 x 7.7 χιλ.) των 5,5 ιντσών ενώ το Galaxy S8+ των 6,2 ιντσών και με διαστάσεις 159.5 x 73.4 x 8.1 χιλ. αναμετράται στα ίσα με το iPhone 7 Plus (158.2 x 77.9 x 7.3 χιλ) των 5,5 ιντσών.

Πάνω ακριβώς από την οθόνη βρίσκουμε και μια νέα υπέρυθρη κάμερα, παρόμοια μ’ αυτή που είδαμε στο Galaxy Note 7, υπεύθυνη για την ασφαλή πρόσβαση στο μενού με αναγνώριση της ίριδας. Η όλη διαδικασία γίνεται αρκετά εύκολα με πλήρη ευστοχία κατά τη γρήγορη δοκιμή μας, αν και η χρήση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος είναι πιο γρήγορη. Κατά την πρώτη επαφή, δεν εντοπίσαμε κάποιο πρόβλημα με τη θέση του δακτυλικου αποτυπώματος, με το δάκτυλο να μη πέφτει πάνω στην κάμερα το διάστημα που τον χρησιμοποιήσετε.
 
Άλλη αλλαγή εντοπίζουμε στο κάτω μέρος όπου η microUSB θύρα δίνει τη θέση της σε μια USB Type-C. Υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση ενώ δεν υπάρχει και οποιοδήποτε πρόβλημα με την υποστήριξη αδιαβροχοποίησης, και πάλι με το πρότυπο IP68 όπως και πέρσι. Εσωτερικά, επιβεβαιώνεται η παρουσία του Exynos 8895 στην Ευρωπαϊκή έκδοση, με 8πύρηνο επεξεργαστή, 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου, που μπορεί να επεκταθεί με την εισαγωγή μιας microSD κάρτας.

Περνώντας στις κάμερες, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για παρουσία και φέτος αισθητήρα 12MP στο πίσω μέρος -βελτιωμένος στα σημεία- ο οποίος και πάλι στηρίζεται στην τεχνολογία Dual Pixel για μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις λήψεις σας. Παραμένει πάντα το χαμηλό διάφραγμα (f/1.7) για τις καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και η υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή. Σημαντικότερη μπορεί να θεωρηθεί η αναβάθμιση της εμπρόσθιας κάμερας με την ανάλυση σ’ αυτή την περίπτωση να ανεβαίνει από τα 5 στα 8MP και μάλιστα με υποστήριξη αυτόματης εστίασης για λιγότερο θολές selfies. 

Αναφερόμενη στην αυτονομία, η κορεατική εταιρεία αναφέρει ότι θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 3.000mAh για το Galaxy S8 και των 3.500mAh για το Galaxy S8+ αλλά και με τη χρήση βέλτιστων τεχνικών για όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των εφαρμογών και των διεργασιών τους.

Και τα δύο μοντέλα στηρίζονται στο Android 7.0 Nougat, με το γραφικό περιβάλλον της Samsung να έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές, με στόχο να γίνει τουλάχιστον οπτικά πιο ελαφρύ με «απαλά» χρώματα και ένα ιδιαίτερο στυλ στο σχεδιασμό των εικονιδίων. Αναμφισβήτητα όμως, η σημαντικότερη προσθήκη στην πλατφόρμα είναι η Bixby που ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό, η νέα ψηφιακή βοηθός της Samsung που αποτελεί την προκαθορισμένη επιλογή στο Galaxy S8, έχοντας μάλιστα και το δικό της φυσικό πλήκτρο στα αριστερά της συσκευής για να ενεργοποιείται από παντού. Αν και δεν υποστηρίζει ελληνικά (καμία έκπληξη), εντούτοις στην παρουσίαση φάνηκε ότι αποτελεί έναν ισάξιο αντίπαλο των Siri, Cortana, Alexa αλλά και του Google Assistant.

Παράλληλα η Samsung παρουσίασε μια σειρά από ενδιαφέροντα περιφερειακά που επεκτείνουν τις δυνατότητες των νέων Galaxy όπως μεταξύ άλλων το ανανεωμένο Gear VR για εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας αλλά και τη νέα κάμερα Gear 360 για λήψεις φωτογραφιών και βίντεο 360 μοιρών.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει το DeX, το οποίο επιτρέπει την εύκολη μετατροπή του smartphone σε προσωπικό υπολογιστή, ικανό να τρέξει εφαρμογές και παιχνίδια του Play Store σε πολύ μεγαλύτερη οθόνη και με τη συνοδεία πληκτρολογίου και ποντικιού, στα πρότυπα του Continuum των Windows Phone.

Τα Galaxy S8 και Galaxy S8+ αναμένονται στην ελληνική αγορά σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, στις 29 Απριλίου με τις τιμές να διαμορφώνονται στα €829 και €929 αντίστοιχα. Όσοι όμως προχωρήσουν σε προπαραγγελία οποιασδήποτε από τις δύο συσκευές, θα μπορέσουν να την έχουν στα χέρια τους 8 ημέρες νωρίτερα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook