“Κλειδί” η έκθεση που είχε γράψει

 

Θρίλερ στην Γλυφάδα με τον τραγικό θάνατο της 16χρονης Ίριδας. Τα κίνητρα που οδήγησαν την μαθήτρια στην αυτοχειρία παραμένουν άγνωστα. Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από την Αστυνομία που ερευνά συνθήκες και κυρίως τα αίτια που οδήγησαν ένα χαρούμενο παιδί, από μια ιδιαιτέρως αξιόλογη οικογένεια, να κρεμαστεί μέσα στο δωμάτιο της.

Ο θάνατος της 16χρονης Ίριδας στην Γλυφάδα συγκλονίζει το πανελλήνιο, καθώς εξετάστηκε το ενδεχόμενο το παιδί να συμμετείχε σε διαδικτυακό παιχνίδι με εικονικούς στραγγαλισμούς. Ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό το ενδεχόμενο -τουλάχιστον από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα- δεν φαίνεται να υφίσταται.

Choking Game: Γονείς προσοχή! Το ιντερνετικό παιχνίδι που σκοτώνει!

Αντιθέτως εξετάζεται το ενδεχόμενο της ερωτικής απογοήτευσης, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχε λάβει τέλος ένας δεσμός που είχε η 16χρονη με αγόρι από άλλο σχολείο της ευρύτερης περιοχής.
Μάλιστα οι αστυνομικοί, σε μια πρώτη έρευνα που πραγματοποίησαν, τόσο στο σπίτι, όσο και στο σχολείο της και συγκεκριμένα στο θρανίο που κάθονταν η -πάντα χαρωπή και χαμογελαστή- Ίριδα, βρήκαν ένα προσχέδιο έκθεσης, την οποία όμως το κορίτσι δεν είχε παραδώσει στην καθηγήτρια της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί επικεντρώνουν την προσοχή τους σε μια συγκεκριμένη παράγραφο, στην οποία η αδικοχαμένη Ίριδα έγραφε: “…φοβάμαι την σκιά που συνεχώς με ακολουθεί, μέχρι που κατάλαβα πως είναι ο εαυτός μου!!! Τον εαυτό μας δεν πρέπει να τον φοβόμαστε”.

Αυτή η περίεργη παράγραφος είναι δυνατόν να “ξεκλειδώσει” καλά κρυμμένα μυστικά της ψυχοσύνθεσης του άτυχου παιδιού και να ρίξει τελικά “φως” στα αίτια της αυτοχειρίας.

Σοκ στην οικογένεια

Το απόγευμα της Δευτέρας (17/3), οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 17:45, όταν η καθηγήτρια που έκανε ιδιαίτερα στην Ίριδα χτυπούσε το κουδούνι στο σπίτι της οικογένειας, για το προκαθορισμένο μάθημα.
Η καθηγήτρια ανησύχησε που δεν της άνοιξαν την πόρτα, καθώς η Ίριδα στα ραντεβού της ήταν τυπική. Αμέσως πήρε τηλέφωνο την μητέρα της 16χρονης στην εργασία της.
Όταν οι δυο γυναίκες μπήκαν στο σπίτι και κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο της 16χρονης μαθήτριας, υπέστησαν σοκ από το θέαμα. Το παιδί χρησιμοποιώντας ένα μαντήλι, είχε δώσει τέλος στην ζωή του, καθώς είχε κρεμαστεί από το πόμολο της δεύτερης θέσης της εντοιχισμένης ντουλάπας.

Οι έρευνες

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σπίτι της οικογενείας στην Γλυφάδα, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να πάρουν το κινητό του παιδιού, προκειμένου να εξερευνηθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ο κοινόχρηστος φορητός υπολογιστής της οικογένειας επίσης παραλήφθηκε από τους Αστυνομικούς και παραδόθηκε στα εργαστήρια.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις που έχουν πάρει τόσο από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, όσο και από συμμαθήτριες της, κυρίως τις “κολλητές” της, δεν προκύπτει να είχε παίξει ποτέ η 16χρονη το διαδικτυακό παιχνίδι με τους εικονικούς πνιγμούς.

Αντιθέτως, φαίνεται να την είχε επηρεάσει ο χωρισμός της από το αγόρι της, πλην όμως και -όπως λένε οι “κολλητές” της- ήταν κάτι που η ίδια δεν έδειχνε στην καθημερινότητα της, καθώς πάντα ήταν χαρωπή και χαμογελαστή.

Ωστόσο, μια πληροφορία που όμως δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές, θέλει το παιδί να είχε εκμυστηρευτεί σε μια από τις “κολλητές” της πως είχε σκεφτεί ακομα και την αυτοκτονία, για ένα θέμα που την απασχολούσε και την είχε ορκίσει να το κρατήσει ως “επτασφράγιστο” μυστικό. Ίσως αυτή η μαρτυρία να αποτελέσει το “κλειδί” για την αποκάλυψη του μυστικού που τελικά η 16χρονη πήρε μαζί της. 

Αξιόλογη οικογένεια

Μια αξιόλογη οικογένεια μορφωμένων ανθρώπων, που έχουν διαπρέψει στην ζωή τους, είναι το οικογενειακό περιβάλλον Ίριδας.
Ο πατέρας της -μέχρι πρότινος- ήταν στέλεχος σε μεγάλη γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, ενώ πρόσφατα είχε ανοίξει τους επαγγελματικούς του ορίζοντες αναλαμβάνοντας καίρια θέση σε πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε πλούσιο κράτος του Περσικού κόλπου, ενώ ο θείος της 16χρονης και αδελφός του πατέρα της, εργάζεται σε σημαντικό πόστο στο Ελβετικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook