Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα σχολείο της πόλης, το 10ο Δημοτικό δύο της υπαίθρου, το Δημοτικό Σχολείο Αλικιανού και της Κανδάνου καθώς και το Ιδιωτικό Σχολείο “Μαυροματάκη” ενώνουν τις δυνάμεις τους και καινοτομούν στα πλαίσια του αθλητισμού. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις που δεν υπάρχουν στα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων αλλά που ενδιαφέρουν και συναπάρζουν τους μαθητές μας.

Το προηγούμενο έτος ασχοληθήκαμε με αναπαράσταση Ολυμπιακών Αγώνων, Ιππασία και ορειβασία και φέτος ξεκινάμε με αγωνίσματα Κids Athletic τη Δευτέρα 3/4/17 το πρωί, στο Γήπεδο της Κανδάνου.

Θα συνεχίσουμε με ιστιοπλοΐα, Καγιάκ κανό και θα κλείσουμε με μια όμορφη κατασκήνωση προς στο τέλος του σχολικού έτους. Στις δράσεις συμμετέχουν μαθητές –τριες των τελευταίων τάξεων  των σχολείων και συντονίζουν οι γυμναστές-στριες των παραπάνω σχολείων .Στο ρόλο των κριτών οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων που συμμετέχουν, ενώ το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και υποστηρίζεται από το διευθυντή της Π.Ε Χανίων κ. Εμμανουήλ Μηλιαράκη, από το Σχολικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Μυλωνάκη  και από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ελένη Καβαζίδου.

Η όλη διοργάνωση δεν καλλιεργεί το ανταγωνισμό αφού σύνθημά μας είναι “Μέσα από τη συμμετοχή είμαστε όλοι νικητές” ενώ  το φετινό μας σλόγκαν είναι η μαντινάδα του κ. Κωνσταντίνου Παπαμαρκάκη “Σχολεία που έχουν όραμα το δείχνουνε με πράξεις, γι’ αυτό και συμμετέχουνε σε καινοτόμες δράσεις”. Επίσης για την επιτυχία των δράσεων συνεργαζόμαστε με το Υ.ΠΕ.Ε.Θ, το Γραφείο Αθλητισμού της Β/Θμιας Εκπαίδευσης Χανίων και του Δήμου Χανίων, τη Σχολική Επιτροπή  Π.Ε ,του Δήμου Χανίων .με διάφορους αθλητικούς φορείς και οργανώσεις , μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τύπου, καθώς και επιχειρήσεις της πόλης μας, που θα αναφερθούν σε επόμενο δελτίο τύπου μαζί με τις ευχαριστίες μας.

Από τη συντονιστική επιτροπή του προγράμματος “Καινοτόμων Αθλητικών Δράσεων στην Π.Ε Χανίων”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook