Περίπου 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι καρκινοπαθείς, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού ινστιτούτου.

«Η λογική ότι οι καρκινοπαθείς πρέπει να μην καταπονούνται είναι εντελώς ξεπερασμένη» αναφέρει το Ινστιτούτο, σημειώνοντας ότι η άσκηση περιορίζει τις παρενέργειες της ασθένειας.

Η έρευνα με τίτλο Move More, την οποία επικαλείται το BBC, αποκαλύπτει ότι 1,6 εκατομμύρια ασθενείς με καρκίνο (από τους συνολικά 2 εκατομμύρια σε όλη τη χώρα) δεν ασκούνται αρκετά.

«Δεν μιλάμε για υπερβολική άσκηση. Η κηπουρική για παράδειγμα, το περπάτημα ή το κολύμπι. Όλα μετράνε» αναφέρει ο Κιάραν Ντιβέιν.

Η άσκηση σε κάθε περίπτωση μειώνει τις παρενέργειες της θεραπείας, όπως την κούραση ή την απώλεια βάρους.

«Επίσης μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών νοσημάτων ή οστεοπόρωσης. Επιπλέον, μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο θανάτου από την ασθένεια, όπως επίσης μειώνει  και την πιθανότητα επανεμφάνισής της» συνεχίζει ο ίδιος.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση σε συνιστώμενα επίπεδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 40%. Για τον καρκίνο του προστάτη ο κίνδυνος θανάτου από την ασθένεια μειώνεται κατά περίπου 50%.

Για τους ασθενείς με καρκίνο στο έντερο ο κίνδυνος θανάτου μπορεί να μειωθεί κατά 50% με μία μέτρια σωματική δραστηριότητα έξι ωρών την εβδομάδα.

«Οι ασθενείς με καρκίνο θα σοκάρονταν εάν ήξεραν τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας για την αποκατάσταση της υγείας τους» τονίζει ο Κιάρα Ντιβέιν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook