Τον χρυσό ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο επιλέγουν για άλλη μια μέρα οι επενδυτές, οδηγώντας την τιμή του σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, παρά την προσωρινή αδυναμία στη μέση περίπου των συναλλαγών.

Αναλυτικά, όπως δημοσιεύει το capital.gr η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 29,80 δολάρια ή 1,7%, κλείνοντας στα 1,743 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια των συναλλαγών έφτασε ως τα 1.782,50 δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν πως άλλος ένας παράγοντας που ώθησε ορισμένους επενδυτές στο χρυσό είναι οι πιθανές ενδείξεις από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο το αργό μετά τη Fed

Με πτώση 2,5% και κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι έκλεισε την Τρίτη η τιμή του αργού, με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας μετά και το πρόσφατο selloff στην Wall Street.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,01 δολάρια για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 79,30 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook