1) Ο δράστης ήταν σεσημασμένος και υποτίθεται υπό παρακολούθηση.

2) Παρά την παρακολούθηση του μπόρεσε και βρήκε και κατείχε πολεμικό όπλο (ΑΚ) που είτε είχε έρθει από Λιβύη, είτε είχε έρθει από Βαλκάνια. Ο γαλλικός στρατός αν θυμάμαι καλά δεν έχει τέτοιο τύπο όπλων για να προήρθε από κλοπή.

3) Η δράση του συγκεκριμένου έγινε και πάλι προς αστυνομικούς. Το σκηνικό της πράξης δεν δείχνει να είχε κάποιο προσχέδιο καθώς έγινε σε δημόσια θέα σε κάποιους αστυνομικούς που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή. Αντίθετα μοιάζει να είχε προσχεδιαστεί η μέρα του χτυπήματος λόγω του προεδρικού debate έτσι ώστε να βρει πιο εύκολα στόχο. Ο ίδιος δεν φαίνεται να ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει, αφού προσπάθησε να διαφύγει αλλά τον σκότωσαν με ανταπόδοση πυρών.

4) Σημαντικό στοιχείο και πάλι πως ο εμπλεκόμενος έχει σχέση με το Βέλγιο όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές Αρχές. Η πρωτεύουσα χώρα της Ε.Ε. (λόγω Βρυξελλών) φαίνεται πωςτείνει να γίνει το νέο «Λεβάντ» της Ευρώπης, όσον αφορά την προέλευση δραστών της ένοπλης τζιχάντ.

5) Το χτύπημα έγινε με συμβολισμό κατά των γαλλικών Αρχών για αυτό και δεν αποκλείω την επίθεση να την έχει αναλάβει κάποιος τοπικός πυρήνας με καλύτερη οργάνωση από κάποιον remote controlled τρομοκράτη. Με απλά λόγια, ο δράστης να είναι μέλος ομάδας, παρά να έδρασε με επηρρεασμό, απλά από μηνύματα του διαδικτύου και της προπαγάνδας.

6) Η επίθεση του συγκεκριμένου μοιάζει πάρα πολύ με την επίθεση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη σε γνωστό night club, καθώς είχε ίδια μέθοδο με χρήση πολεμικού όπλου που ξεκίνησε μέσα από Ι.Χ. και ενέργησε σε δημόσια θέα. Δεν αποκλείεται ο συγκεκριμένος να είχε κάποιου είδους εκπαίδευση. Μένει να φανεί αν θα δοθούν στοιχεία για πιθανά ταξίδια του και που έγιναν αυτά.

7) Η επίθεση επίσης έγινε λίγο πριν τις γαλλικές εκλογές προσπαθώντας είτε να εκφοβίσει, είτε να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των Αρχών, έτσι ώστε να ακολουθήσει (ίσως) κάτι άλλο αργότερα.

8) Η γαλλική αστυνομία έχει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των τρομοκρατών που αρκετοί εξ αυτών είναι εκπαιδευμένοι και αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Αυτό σημαίνει πώς ο κλασικός αστυνομικός εξοπλισμός ίσως πλέον να μην είναι αρκετός και να χρειάζεται αναθεώρηση της ποιότητας του, τόσο για την Γαλλία όσο και γενικότερα για την Ε.Ε., που πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει «στρατιώτες αυτοκτονίας» με πολεμικό εξοπλισμό.

9) Η επίθεση θα είναι βούτυρο στο ψωμί του κόματος της Λεπέν που αναμένεται να το χρησιμοποιήσει στον όσο χρόνο έχει απομείνει μέχρι τις κάλπες, σε ρητορική κατά μεταναστευτικού και Ισλαμιστών.

10) Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να δημιουργήσουν ενιαία πολιτική μετώπου ασφαλείας στην Ε.Ε., όπου θα ζητηθεί πλέον επιτακτικά ενιαία εφαρμογή CONTEST (Counter Terrorism Strategy) από όλες τις χώρες μέλη. Ειδικότερα προ των γαλλικών, αγγλικών και γερμανικών εκλογών που θα σηματοδοτήσουν και μια αλλαγή πολιτικού σκηνικού.

Με απλά λόγια, τα χτυπήματα από τρομοκράτες που συσσωρεύονται στην Ευρώπη λόγω τζιχαντιστών προσωπικά δεν αποκλείω να λειτουργήσουν όπως το πέταγμα της πεταλούδας στη θεωρία του χάους, οδηγώντας μια Ε.Ε. σε μια κατάληξη που αλλιώς δεν θα γινόταν. Στη δημιουργία μια ενιαίας πολιτικής ασφαλείας υπό Ευρωπαϊκή κεντρική καθοδήγηση.

Αναδημοσίευση από www.geopolitics.com.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook