Τι λέει ο γνωστός τραπεζίτης για τις πρόσφατες νομικές περιπέτειες και τις ποινικές διώξεις, αλλά και για τα επιχειρηματικά του σχέδια

Προσηλωμένος στα επενδυτικά του σχέδια παρά τις επιθέσεις εναντίον του εμφανίζεται ο Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την οικονομία ο γνωστός τραπεζίτης μίλησε για τις δημοσιονομικές προσαρμογές που έχουν ήδη γίνει αλλά και  για το μήνυμα που πρέπει να στείλει η χώρα, πως   προχωράει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις , ώστε να προσελκύσει επενδυτές,  με τελικό στόχο την ανάπτυξη . “Πρέπει να φύγουμε από το κλίμα εσωστρέφειας το οποίος μας ταλανίζει πολλά χρόνια τώρα. Δεν είναι εύκολο. Είναι όμως αναγκαίο” σημείωσε.

Παλιοί και νέοι στόχοι και μια καινούρια συνάντηση με γνώμονα τη δημιουργία. Αυτή είναι η νέα επιχειρηματική προσπάθεια του Μιχάλη Σάλλα που διέγραψε μια δυναμική πορεία 25 ετών μέσα από την οποία  “έχτισε” το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο της χώρας, την Τράπεζα Πειραιώς,  η οποία προσφέρει εργασία σε 20.000 ανθρώπους.

Και τώρα πάμε για άλλα… είναι η επόμενη σελίδα σε αυτά που επιχειρεί ο γνωστός τραπεζίτης.

“Το νέο εγχείρημα δεν στερείται τραπεζικού αρώματος”  είπε ο ίδιος στη συνέντευξή του,  αλλά πρόκειται για κάτι το διαφορετικό.
Τα επενδυτικά σχέδια του Μιχάλη Σάλλα υλοποιούνται μέσα από τη Lyktos Group που επενδύει στο Asset Management μέσω της Wealth με κεφάλαια υπό διαχείριση 200 εκατ. ευρώ.  Επίσης η Lyktos είναι τοποθετημένη στο χώρο της Οινοποιίας μέσω της Σεμέλη Α.Ε., στο χώρο της ασφάλειας  με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ESA Security Solutions, στον τουρισμό και στις καινοτόμες τεχνολογίες,  αλλά και στον τραπεζικό χώρο ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Παγκρήτια, η σχετική διαδικασία όπως  σημειώνει,  βρίσκεται σε τελικό εγκριτικό στάδιο.

Ο Μιχάλης Σάλλας απαντά σε ερωτήσεις του Πρακτορείου για την πρόσφατη επίθεση στο πρόσωπό του εξηγώντας πως ούτε ο ίδιος ούτε όσοι ταλαιπωρούνται μαζί του, και στις δύο υποθέσεις, δεν έχουν κάνει κάτι μεμπτό. Για τη μεν υπόθεση των ακινήτων εξηγεί πως η ίδια η ΤτΕ έχει γνωματεύσει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε  ζημία για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ  σε ότι αφορά τα ομόλογα δεν παραλείπει να πει πως,  θα απαιτείτο και  η ύπαρξη μαντικών ικανοτήτων για να γνωρίζει κάποιος το 2009 και πριν από τα μνημόνια, πως θα ερχόταν το PSI το 2012 .

Μίλησε για νομικές ενέργειες που ο ίδιος τις πληροφορήθηκε από τον Τύπο πριν καν ακόμα αυτές διενεργηθούν. Παρ’ όλα αυτά τονίζει πως  έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πως όλα θα εξετασθούν και θα κριθούν όπως πρέπει.

Δεν αρνήθηκε πάντως ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν προσπάθεια στοχοποίησής του. Πριν όμως και πάνωαπ’ όλα αυτά, το κλίμα που δημιουργείται πληγώνει την οικονομία της χώρας και την όποια προσπάθεια αναστήλωσής της .

“Ζητάμε επενδύσεις εγχώριες και διεθνείς. Τις ζητάμε για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε μια χειμαζόμενη οικονομία που υποφέρει από ανεργία. Και την ίδια στιγμή δημιουργούμε ένα κλίμα καχυποψίας με διώξεις επιχειρηματιών τραπεζιτών και επενδυτών. Δημιουργούμε τελικά ένα εχθρικό κλίμα για τις ίδιες τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα πυροβολώντας τα πόδια μας” κατέληξε. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook