Στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κρήτης έχει κατατεθεί ήδη ο φάκελος του έργου ανάπλασης των οδών Δημητρακάκη και Κουρμούλη με στόχο άμεσα να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του ΕΣΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4,5 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που σήμερα γνωρίζουμε για την οδό Κουρμούλη, στην οποία τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα και η κατάσταση του οδοστρώματος κάκιστη.

Η ανάπλαση θα γίνει στα ίδια πρότυπα με τις αναπλάσεις σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και σύμφωνα με τη μελέτη, το πλάτος του δρόμου θα κυμαίνεται από εξίμισι έως οκτώ μέτρα, η στάθμευση των οχημάτων θα γίνεται από τη μια πλευρά, ενώ θα δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες στις διαβάσεις των πεζών. Φυσικά, περιλαμβάνεται αστικός εξοπλισμός, αλλά και δενδροφύτευση.

Το έργο αφορά την οδό Δημητρακάκη από τη συμβολή της με την οδό Μοάτσου και την οδό Κουρμούλη μέχρι το ύψος της στροφής, όπου βρίσκονται οι τελευταίες πολυκατοικίες της περιοχής. Η διαδικασία των απαλλοτριώσεων προχωρά κανονικά, είτε με συναινέσεις σε κάποιες περιπτώσεις είτε με δικαστική εμπλοκή, όπου δεν υπάρχει συναίνεση, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Νίκος Κονταξάκης. Ο ίδιος τόνισε πως το έργο είναι ώριμο και έχει όλες τις προοπτικές για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και μάλιστα άμεσα.

Άσφαλτος σε Δημακοπούλου-Γερακάρη

«Όαση» στα μάτια των ρεθυμνιωτών φαντάζει η άσφαλτος που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στις οδούς Δημακοπούλου και Γερακάρη, έχοντας πλέον ανοίξει ο δρόμος για τα οχήματα μετά από πάρα πολύ καιρό εργασιών. Ο εργολάβος, ακολουθώντας τη δέσμευση του, προχώρησε στην ασφαλτόστρωση και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρώσει και τα εναπομείναντα τμήματα του έργου.

Στο μεταξύ, η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου σήμερα πρόκειται να ηλεκτροφωτίσει την γέφυρα του Πλατανιά και ενός της εβδομάδας θα γίνει και ο ηλεκτροφωτισμός της οδού Παχλά.
goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook