Δώδεκα επιχειρήσεις έχουν πιστοποιηθεί με το σήμα ποιότητας «νηΖα» – Καθυστερεί η επέκταση του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων

Η παρουσίαση των καλών πρακτικών για την διατήρηση του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της παράδοσης, στα Λευκά Όρη των  Χανίων από επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί με το σήμα ποιότητας «νηΖα» ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΚΑΜ, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Πέτρος Λυμπεράκης, η συγκεκριμένη επιβράβευση των επιχειρήσεων είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τον Φορέα και την προστασία του Εθνικού Δρυμού, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνται, σεβόμενες και αναδεικνύοντας το περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα 12 επιχειρήσεις έχουν πάρει το σήμα ποιότητας, αλλά η διαδικασία αυτή είναι συνεχής.

Στο μεταξύ ερωτώμενος για το που βρίσκεται το θέμα της επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, ο κ. Λυμπεράκης είπε πως είναι στο στάδιο της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος.

Υπενθυμίζεται πως με την επέκταση των ορίων, ουσιαστικά τα όρια του Εθνικού Δρυμού θα εκτείνονται από το φαράγγι της Ίμπρου, μέχρι και το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook