Συνήθως, οι πατάτες που περισσεύουν από το ψητό είναι το πρώτο που πετάμε, είτε γιατί είναι φτηνές είτε γιατί επικρατεί η άποψη ότι τη δεύτερη μέρα δεν τρώγονται. Και μπορεί να μην τρώγονται, αλλά ξαναζωντανεύουν σε μια καινούρια συνταγή. 

Δείτε μία ακόμη συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες.

Υλικά

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500γρ. περίπου πατάτες φούρνου
8 αβγά
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες σε κυβάκια
150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο τυρί ακόμη και φέτα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση

Με ένα πιρούνι πατάτε τις πατάτες να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί και ελάχιστο αλάτι.

Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε όλα τα λιπάκια και τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί μαζί με το ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, χωρίς να κάψει, ρίχνετε τις πατάτες, τα αβγά, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Σε μέτρια φωτιά ψήνετε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.

Σκεπάζετε με καπάκι, μέχρι να στερεοποιηθεί και η πάνω πλευρά. Τώρα, η τορτίγια «γυρίζει» πολύ εύκολα, με ένα πιάτο. Τη γυρίζετε και ροδίζετε και την πάνω πλευρά της.

Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, σερβιρισμένη σε μικρά κομματάκια.

Πηγή: olivemagazine.gr