Τον ΑΟ Χανιά ως την ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στους φακέλους ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Documento”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου 50 φάκελοι από ελληνικούς αγώνες κυρίως της Football League έχουν φτάσει στα γραφεία της ΕΠΟ, με τον ΑΟΧ να έχει τις περισσότερες παρουσίες στους φακέλους αυτούς.

Το sport-fm.gr αναφέρει τα εξής:

Δεκάδες είναι τα παιχνίδια της Football που έχουν κριθεί ύποπτα προς χειραγώγηση, βάσει του ειδικού μηχανισμού της SportsRadar που εντοπίζει ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα που συνδέεται με αποτελέσματα σε αγώνες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento», στα γραφεία της ΕΠΟ έχουν φτάσει περίπου 50 φάκελοι από ελληνικούς αγώνες, κυρίως της Football League, με την ομάδα του ΑΟ Χανίων να έχει τις περισσότερες παρουσίες σε αυτούς τους φακέλους. Ο όγκος των σχετικών φακέλων έχει αυξηθεί κατά 10-15% σε σχέση με πέρσι, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί σε άλλη χώρα. 

«Στα γραφεία που συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάρχει ένα βουνό από φακέλους της UEFA με παιχνίδια ελληνικών ομάδων που εκτιμάται ότι είναι χειραγωγημένα. Μόνο τα φετινά ματς μπορεί να είναι και 50», δήλωσε στην εφημερίδα το μέλος της ΕΕΑ Ηλίας Αρκούδης. 

Η FIFA είναι ενήμερη για όλα τα στοιχεία αυτά και σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πιθανό η παγκόσμια ομοσπονδία να πάρει αυστηρά μέτρα, ακόμη και με τη διάλυση της Football League, προκειμένου να απομείνει ως επαγγελματική κατηγορία μόνο η Super League.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook