Για τα προβλήματα του ΑΟ Χανιά μίλησε μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στη Football League ο Νίκος Παντέλης, τονίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει με την ομάδα, αφού δεν είναι κάθε μέρα του… Άη Γιαννιού!

Αναλυτικά όσα είπε ο πολύπειρος προπονητής του ΑΟΧ: «Ετσι όπως έγινε η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής, η ομάδα παρέμεινε πλέον και μαθηματικά στην κατηγορία. Για μένα, ήταν ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να το έχουμε κερδίσει με 2 και 3 γκολ από το α’ ημίχρονο που είχαμε κλασικές ευκαιρίες. Επιβάλαμε το ρυθμό μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Από εκεί και πέρα, στο β’ ημίχρονο, ο Πανελευσινιακός ισορρόπησε κι εμείς, λόγω και των καιρικών συνθηκών, δεν είχαμε τόσο καλή παρουσία, δεν κρατούσαμε τη μπάλα, αλλά νομίζω ότι με βάση τη γενική εικόνα του παιχνιδιού, το αποτέλεσμα μας αδικεί. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές γιατί πραγματικά κράτησαν την ομάδα στην κατηγορία, τουλάχιστον βαθμολογικά. Νομίζω ότι ανεξάρτητα από το αν ο κόσμος γκρίνιαζε ή όχι, γιατί ο κόσμος έτσι είναι και μπορεί να γκρινιάζει, κανένας δεν ξέρει αυτή η ομάδα πώς δουλεύει καθημερινά και πηγαίνει την Κυριακή να παίξει. Θα σας πω επειδή με ρωτάτε, όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα γιατί δεν έχω μάθει να κρύβομαι, αλλά κάποια στιγμή θα μιλήσω. Τα πιο πολλά εύσημα είναι στους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα δουλεύει με πολύ μεγάλες αντιξοότητες… Αυτό που θέλω να ευχηθώ, γιατί αυτή τη στιγμή μόνο ευχές μπορώ να κάνω, θα πρέπει τα Χανιά να στηρίξουν αυτή την ομάδα, αν θέλουν να δουν κάποιες καλύτερες μέρες. Οι παίκτες και οι προπονητές είναι περαστικοί. Η ομάδα είναι που μένει και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτό το Νομό θα πρέπει να ενδιαφερθούν. Η ομάδα θα πρέπει να δουλέψει σε εντελώς νέες βάσεις. Το ότι η ομάδα αυτή σώθηκε φέτος -και εννοώ πάντοτε βαθμολογικά- είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα, όμως δεν είναι κάθε μέρα του… Αη Γιαννιού. Σας το λέω με την εμπειρία μου ότι αυτή η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει πάρα-πάρα πολύ διαφορετικά… Εγώ είμαι προπονητής, δεν είμαι μεγαλομέτοχος, ούτε παράγοντας, ούτε καν Χανιώτης, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν τιμώ την πόλη που ζω και εργάζομαι, όμως αυτή είναι η άποψή μου».

Για το αν δεν ήταν ενήμερος για τα προβλήματα της ομάδας πριν αναλάβει: «Θα σας πω κάτι και άμα θέλετε πιστέψτε το. Κάθε μέρα λες ότι μαθαίνεις και κάτι καινούργιο, όχι όμως δεν ήξερα ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Ηξερα ότι υπήρχαν, όχι όμως τόσα πολλά προβλήματα. Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα γιατί και σε άλλες ομάδες που έχω δουλέψει, υπήρχαν προβλήματα και αν κάθομαι είναι γιατί δεν θέλω κάποιος να πει ότι σηκώθηκε να φύγει, τα παράτησε κτλ. Ξέρετε όμως και οι αντοχές τελειώνουν… Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα. Εάν καθίσουμε θα μιλάμε μέχρι το βράδυ και μπορεί να μην έχουμε τελειώσει. Αυτή την ευχή κάνω, γιατί δεν ξέρω ποιος θα είναι του χρόνου ή ποιος δεν θα ‘ναι. Είναι κρίμα απ’ το Θεό όμως. Σαν αντίπαλος την ομάδα των Χανίων την είχα για ψηλά και αυτή είναι η πεποίθησή μου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Για το αν γνωρίζει κάτι εν όψει της νέας χρονιάς: «Τι να πούμε για του χρόνου; Ποιος μπορεί να προγραμματίσει για του χρόνου; Αυτή τη στιγμή έχουμε 38 βαθμούς, αλλά εκκρεμούν κάποιες προσφυγές, έτσι δεν είναι; Αμα δεν πληρωθούν, δεν θα έχει η ομάδα μείον; Σας μιλάω ειλικρινά… Ή διαβάζουμε για την εγγυητική, το ένα, το άλλο. Τι να σας πω… Η ομάδα, γι’ αυτό σας το λέω, έχει σωθεί βαθμολογικά. Δεν είμαι πρόεδρος, ούτε μεγαλομέτοχος, ούτε βάζω τα χρήματα. Κάτι πρέπει να γίνει, έτσι δε νομίζω ότι μπορεί να συνεχίσει η ομάδα. Σας το λέω με βάση την εμπειρία μου. Δεν θέλω ούτε να κοροϊδέψω ούτε να χαϊδέψω αυτιά. Αυτή η ομάδα λειτουργεί, να το πω, παρά φύσιν; Ντρέπομαι και που το λέω. Ως εκ θαύματος. Ελάτε μια μέρα στην προπόνηση…».  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook