Εκστρατεία για την ενίσχυση του τουρισμού από την ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News

Την όγδοη συνεχή εκστρατεία της για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού διοργανώνει και φέτος η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε το 2010, προτρέποντας Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες να επισκεφθούν την Ελλάδα.

«Παρότι τα τελευταία δύο χρόνια το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα σημειώνει σταθερή άνοδο σπάζοντας διαδοχικά ρεκόρ και ο τουρισμός αποτελεί τον σημαντικότερο αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας, όταν το 2010, ελάχιστες ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα της Marfin η εικόνα της γενέτειρας είχε πληγεί ανεπανόρθωτα προκαλώντας μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, η Greek News με την πρωτοβουλία της να απευθυνθεί στον πατριωτισμό του Ελληνισμού πιστεύουμε συνέβαλε στην αντιστροφή του κλίματος και ταυτόχρονα έθεσε στην ατζέντα των Ομογενών μας την υποχρέωση να στηρίξουν την πατρίδα των γονιών και των παππούδων τους με τον πιο εύκολο για τους περισσότερους τρόπο, περνώντας εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές. Ως υπόμνηση αυτής μας της στάσης ευθύνης, διατηρούμε και φέτος στη δίμηνη εκστρατεία μας τη ίδιο φιλοσοφία του κεντρικού μας συνθήματος, αλλά αναδεικνύοντας παράλληλα το ότι η Ελλάδα μας περιμένει 365 μέρες το χρόνο» τονίζει στο κύριο άρθρο της η Greek News, το οποίο πλαισιώνεται από μια φωτογραφία του τέως Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη.

Και συνεχίζει το άρθρο: «Πέρυσι θέσαμε έναν πολύ υψηλό και φιλόδοξο στόχο για τον Ελληνισμό της Αμερικής, να πετύχουμε ο αριθμός αφίξεων από τις ΗΠΑ να φτάσει το ένα εκατομμύριο. Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, παρότι ο αριθμός άγγιξε τις 800 χιλιάδες (χωρίς την κρουαζιέρα), μία αύξηση της τάξης του 6,9% σε σχέση με το 2015.

Φέτος πιστεύουμε ότι οι συνθήκες είναι ακόμη πιο καλές, καθώς πλέον έχει καθιερωθεί καθημερινή και για όλο το χρόνο απευθείας πτήση στη γραμμή Νιούαρκ Νέας Ιερσέης – Αθήνα, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Emirates. H γραμμή ήδη έχει υψηλή πληρότητα θέσεων, η παρουσία μιας ακόμη αεροπορικής εταιρείας μείωσε σημαντικά τις τιμές των εισιτηρίων και πλέον οι διακοπές στην Ελλάδα δεν είναι πονοκέφαλος για τις οικογένειες των ομογενών με παιδιά, ή ηλικιωμένα άτομα που είχαν δυσκολίες στην αλλαγή αεροπλάνων στα μεγάλα και δύσκολα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Όμως πέραν των άλλων, για μας τους Ελληνες της Διασποράς έχει καθοριστική σημασία να μεταδώσουμε την αγάπη μας για τη γενέτειρα και στα παιδιά μας, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς, κρατώντας τις ρίζες μας, συμβάλλοντας στην διατήρηση της ελληνικότητας των επόμενων γενεών της Ομογένειας. Επισκεπτόμενοι την Ελλάδα συμβάλλει αποφασιστικά στην εκπλήρωση των ανωτέρω, ενώ παράλληλα βοηθούμε τη γενέτειρα και την ελληνική οικονομία

Όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να τα αναπτύξουμε και φέτος  στη δίμηνη δίγλωσση εκστρατεία της Greek News. Το καλοκαίρι θα πάμε για διακοπές στην Ελλάδα. Κι αν δεν μπορούμε, ας το κάνουμε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook