Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της ανθρώπινης καθημερινότητας είναι τα όνειρα. Αυτό γιατί τα όνειρα διαθέτουν πολλά ιδιαίτερα … χαρακτηριστικά, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με την ψυχοσύνθεση και την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου.

Διαβάστε μερικές κοινές αλήθειες σχετικές με τα όνειρα που αναφέρει άρθρο στο medicalnews.gr:

Οι άνθρωποι ξεχνούν την πλειοψηφία των ονείρων τους
Χρειάζονται περίπου πέντε λεπτά αφότου ξύπνησε για να ξεχάσει κάποιος περίπου τα μισά από τα όνειρα που έχει δει ενώ χρειάζονται συνολικά 10 λεπτά για να ξεχάσει το 90% από αυτά.

Όλοι βλέπουν όνειρα
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην μπορεί να ονειρευτεί. Όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο απλώς ξεχνούν τα όνειρά τους. Οι μόνοι που εξαιρούνται από τον κανόνα είναι οι άνθρωποι με ψυχολογικές διαταραχές. Ούτε η τύφλωση εκ γενετής επηρεάζει τα όνειρα καθώς οι άνθρωποι αυτοί μπορούν εξίσου να ονειρευτούν χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες αισθήσεις τους.

Βλέπουμε πάντοτε άτομα που ήδη γνωρίζουμε
Τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο εκάστοτε όνειρο είναι πρόσωπα υπαρκτά, τα οποία είτε γνωρίζουμε είτε τα έχουμε δει κάποια στιγμή στη ζωή μας και δεν τα θυμόμαστε. Ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του γνωρίζει χιλιάδες πρόσωπα. Ο εγκέφαλος λοιπόν έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει τα όνειρα με ατελείωτους «νέους» χαρακτήρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook