Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα διατηρήσει σε υπηρεσία το φημισμένο βομβαρδιστικό A-10 Thunderbolt  γνωστό και ως «Warthog».

Σύμφωνα με τον πρώτο πλήρη προϋπολογισμό του Προέδρου Donald Trump η Πολεμική Αεροπορία θα διατηρήσει στο στόλο της τόσο το A-10 Thunderbolt όσο και το «Dragon Lady» U-2.

«Δεν υπάρχει ημερομηνία συνταξιοδότησης για τον U-2 σε αυτόν τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του Πολεμικού Ναυτικού James Martin κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον προϋπολογισμό στο Πεντάγωνο την Τρίτη.

Η Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε επίσης ότι σχεδιάζει να διατηρήσει την πλειοψηφία των Α-10 Warthogs για τα επόμενα χρόνια παρά τις  εκτιμήσεις που ήθελαν την απόσυρση ολόκληρου του στόλου. Η Πολεμική Αεροπορία είχε αρχικά σχεδιάσει να αντικαταστήσει το A-10 με το F-35 Joint Strike Fighter.

Το δικινητήριο επιθετικό αεροσκάφος δημιουργήθηκε από την εταιρεία Fairchild Aircraft τη δεκαετία του 1970. Οι μεγάλες επιθετικές και αμυντικές ικανότητές του το κάνουν αξεπέραστο. Μπορεί να ισοπεδώσει στόχους με πολυβόλο 30 χιλιοστών, περιστροφικό κανόνι και πυραύλους αέρος-επιφανείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook