Σπουδαία επιτυχία στην αντιμετώπιση της διεθνούς διακίνησης κοκαΐνης πέτυχαν οι υπάλληλοι των τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, βάζοντας στο χέρι δύο Αλβανούς που έφερναν στην Ελλάδα ναρκωτικά κρυμμένα με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο και δύσκολο να ανιχνευθούν τρόπο!

Χάρη στις πληροφορίες που είχαν, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 24 την στιγμή που αποβιβάζονταν από το πλοίο που εκτελούσε τη γραμμή Ανκόνα Ιταλίας- Πάτρα με ένα μεγάλου κυβισμού τζιπ 4χ4 το οποίο έφερε βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι δράστες, ένας από τους οποίους είναι Κοσσοβάρος και ο άλλος από το Δυρράχιο της Αλβανίας, ακινητοποιήθηκαν και το όχημά τους έγινε κυριολεκτικά «φύλλο και φτερό» ώσπου να βρεθούν τα ναρκωτικά. Πράγματι, μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε σωλήνωση που είχε τοποθετηθεί πρόσθετα στο κάτω μέρος του σασί, βρέθηκε κοκαΐνη βάρους ενός κιλού και 530 γραμμαρίων, προσεκτικά συσκευασμένη και προσαρμοσμένη μέσα στον σωλήνα που είχε βιδωμένα καπάκια!

Δίπλα στο σημείο όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, υπήρχαν άλλες δύο πανομοιότυπες κρύπτες, οι οποίες όμως ήταν άδειες και οι ειδικοί του ΣΔΟΕ εκτιμούν πως περιείχαν και αυτές κοκαΐνη την οποία οι δράστες πούλησαν στην Ιταλία πριν έρθουν στην Ελλάδα!

Οι συλληφθέντες, που θεωρούνται μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Πάτρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook