Την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού περιμένουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής

Με ένα απλό χαρτόνι το οποίο είχαν κολλήσει πρόχειρα, οι τρομοκράτες έφτιαξαν μια ιδιοκατασκευή και τοποθέτησαν μέσα τον μηχανισμό. Αμέσως μετά χρησιμοποίησαν έναν απλό φάκελο αλληλογραφίας και το τρομοπακέτο τους ήταν έτοιμο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι Αρχές μετά την ανασύσταση του παγιδευμένου φακέλου που διαλύθηκε σε μικρά κομμάτια κατά τη διάρκεια της ανάφλεξης όταν τον άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Σήμερα οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση τρομοκρατίας θα πάρουν κατάθεση από τον κ. Παπαδημο και για πρώτη φορά θα πάρουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που έχουν, όπως το ποιος ήταν ο αποστολέας και αν θυμάται ποτέ είχε φτάσει στο σπίτι ο συγκεκριμένος φάκελος.Την ίδια ώρα πάντως, συνεχίζεται η έρευνα για το πως πέρασε ο φάκελος από τα μηχανήματα ελέγχου της Βουλής, χωρίς ο χειριστής του μηχανήματος να δει το μηχανισμό τη στιγμή μάλιστα που, όπως αναφέραμε, ο τρομοκράτης είχε κατασκευάσει μια πολύ πρόχειρη ιδιοκατασκευή για να τοποθετήσουν τον μηχανισμό.

Πάντως τα κενά ασφαλείας στη Βουλή έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές καθώς πρόκειται για το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο και μάλιστα από τα συγκεκριμένα μηχανήματα ελέγχονται τα δέματα ακόμα και μελών της κυβέρνησης.

Τα ερωτήματα για τους αστυνομικούς που υπεύθυνοι για την ασφάλεια στη Βουλή είναι αμείλικτα και δημιουργούνται ακόμα περισσότερα από το γεγονός ότι αρχικά ενώ θα έπρεπε να ψάχνουν οι ίδιοι τα κενά στον έλεγχο, περιορίστηκαν σε δηλώσεις που έφταναν μέχρι και το σημείο να αφήνουν υπονοούμενα ότι ο αστυνομικός φρουρός του κ. Παπαδημου δεν πήγε με την αλληλογραφία στη Βουλή. Η κάμερα όμως είχε καταγράψει τον αστυνομικό φρουρό με κάθε λεπτομέρεια, όπως ακριβώς τα περιέγραφε και ο ίδιος στην κατάθεση του.

Στο CNN Greece απάντησε στα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την υπόθεση με τα X – Ray της Βουλής ο Άγγελος Αγραφιώτης, Σύμβουλος Διαχείρισης Κίνδυνου A&K Risk Management Consulting Certified Antiterrorism Officer.

Στο ερώτημα αν και τα παλιά και τα νέα μηχανήματα ελέγχου μπορούν να ακτινογραφήσουν κανονικά τα ύποπτα πακέτα μας απάντησε:
Τα X- Ray διαθέτουν λογισμικό αναγνώρισης όλων των μέχρι σήμερα γνωστών εκρηκτικών και γίνεται Update από τον κατασκευαστή κάθε φορά που προκύψει νέο εκρηκτικό σε κυκλοφορία. Τα καλώδια, μπαταρίες, μεταλλικά αντικείμενα, όπλα, μαχαίρια κλπ, αναγνωρίζονταν και ταυτοποιούνταν και σημαίνονταν με χρώμα ανέκαθεν, όσο παλιά και να είναι τα μηχανήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook